Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Cumartesi günü ilk olarak Erzurum Dörtler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Havuz Düğün Salonu’ndaki gecesine ardından da Çorum Cevizli Köyü’nün Barış Anıtı’ndaki eğlencesine katıldı. Başkan Karabağ Pazar günü sabah Balıkesirliler Derneği’nin kahvaltısında vatandaşlarla bir araya geldi. 

Bayraklıda bulunan Erzurum Dörtler Derneği yardımlaşma ve dayanışma gecesi Bayraklı havuz düğün salonunda gerçekleşti. Coşkulu geçen geceye CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve çok sayıda davetli katıldı. 10. Yıl marşıyla başlayan gece şarkıcı Yıldırım Budak’ın şarkılarıyla davetlilerin halaylarıyla devam etti.

Başkanımızın her zaman arkasındayız

Erzurum Dörtler Derneği Başkanı Kemallettin Kırım ”Gecemizin düzenlenmesinde emeği büyük olan Başkanımız Hasan Karabağ’a çok teşekkür ederiz. Her zaman yanımızda oldu. Bizde dernek olarak başkanımız her zaman arkasındayız” dedi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak Erzurum Dörtler Derneğinin dayanışma gecesinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu Dörtler derneğini yapacağı hizmet binasında her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Tüm Belediye Başkanlarımıza Sahip çıkalım

CHP İl Başkanı Ali Engin yaptığı konuşmada “İzmir’in sağlıklı bir şekilde geliştiğini, ranta izin verilmediğini kentsel dönüşüm ile İzmir’in çehresinin değişeceğine dikkat çekerek, ”İzmir deki tüm belediye başkanlarımıza sahip çıkılması gerekir” dedi.

Böyle bir mekân yarattığı için çok şanslıyız

Dayanışma gecelerinde sizin gibi derneklerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu “Bizi böyle gecelere çağırdığınız için çok teşekkür ederim. Haftanın üç günü Bayraklı Yüzme havuzunda yöre derneklerinin gecesi oluyor. Bu sebepten dolayı Başkanımız Hasan Karabağ’a böyle bir tesis yarattığı için şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Ülkenin Erzurumluluk duruşuna ihtiyaç var

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “Bayraklı’da da Erzurum’un çeşitli ilçelerinden göçüp gelmiş 30 bin civarı vatandaşımız bulunuyor. Tüm derneklerle olduğu gibi Erzurum Dernekleri ile sıkı birlikteliğimiz var. Ülkenin şu yaşadığımız günlerde zor bir süreçten geçiyor. Tüm ülkenin Erzurumluluk duruşuna sahip olması gerekir. Erzurum deyince benim aklıma Nene Hatun, Kara Fatma, Kurtuluş Savaşı’nı Erzurum Kongresi ile başlatan Atatürk, kırmızı-beyaz Türk Bayrağı geliyor” diye konuştu.

Başkan Karabağ daha sonra Çorum Cevizli Köyü’nün Dünya Barış Anıtı’ndaki eğlencesine katıldı. Bayraklı’da yaşayan Çorumlu vatandaşlarına seslenen Başkan Karabağ “Bir Anadolu mozaiği olan Bayraklı sizlerle daha güzel” dedi. Başkan Karabağ Pazar sabahını da eşi Bahriye Karabağ ile birlikte Balıkesirliler Derneği’nin kahvaltısına katıldı. Kahvaltıda Balıkesirli vatandaşlarına seslenen Karabağ, “Bayraklı’nın da Balıkesir’in de renkleri kırmızı beyaz. Biz kırmızı beyaz ay yıldızlı Türk Bayrağına sevdalıyız” diye konuştu.