Tanıtım toplantısında konuşan Mehmet Tiryaki,  kitabın bir yılda hazırlandığını belirterek, kitap içerisinde İzmir ve Ege’de doğmuş 100 firmaya yer verdiğini söyledi. Tiryaki, kitabın satışından elde edilecek geliri EBSO Vakfı’na dar gelirli öğrencilere burs vermek üzere bağışlayacağını açıkladı. BMC kurucu ortağı Ergün Özakat da bir konuşma yaparak BMC’nin kuruluş öyküsünü anlattı. Firmanın “İzmir’in malı” olduğunu belirten Özakat, “Bunu sakın başkasına bırakmayın” diye konuştu. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise kitabın sektörün gelişimini anlatan önemli bir eser olduğunu söyledi.

 
Başkan’ın master tezi

Otomotiv ve yan sanayilerinin önemli isimlerinin de katıldığı etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, girişimciler sayesinde İzmir’in büyüdüğüne dikkat çekerek, “Sizlerin sıkıntılarını yasal çerçevede çözmek, desteklemek ve sizlerin yürüyüşünü hızlandırmak, sorunlarınızı aşmak istiyoruz. İzmir sanayisi büyürse; ihracatı, lojistik sektörü, turizmi, fuarı büyür ve İzmir kalkınır. Dünyanın motoru girişimcilik, İzmir’in girişimcileri ise sizlersiniz” diye konuştu.

Üniversite yıllarında otomotiv sektörüyle yakından ilgilendiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu,  “1973 – 1974 yıllarında İstanbul Üniversitesi’nde işletme lisansımı yaparken, Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi pazarlama şirketinde staj yaptım ve satış teşvikleri ile ilgili mezuniyet tezimi de orada hazırladım” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir otomotiv sanayisini kitap haline getiren EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’ye teşekkür etti.