Karabağlar Mayıs ayı ilk toplantısı gerilime sahne oldu. Başkan Kürüm, toplantıyı izlemeye gelen Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Uçar'a önce "Hoş geldin" dedi. Kürüm, kendisini birkaç önce yaptığı basın toplantısında "Part- time başkan" olarak eleştirine Uçar'a " Biliyorum Meclis'te konuşma hakkın yok ama yine de söylemek istiyorum. Siyaset yaparak, siyasi olarak beni vur. Ama benim özel hayatımla sakın ola uğraşma. Bunu bilmeni istiyorum"dedi. Bu sözler üzerine Meclis'te sessiz bir gerilim yaşandı.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Erol Körüklü, ilk söz alışında İlçe Başkanı'nı korumak için Kürüm'e yanıt verdi. Körüklü, "Meclis'te benzeri durumlar daha önce de yaşandı. Her defasında Meclis'te söz hakkı bulunmayan insanlara yöneltilen sözleri tasvip etmediğimizi üzerine basa basa söylememize karşın tekerrür ediyor" dedi. Körüklü, konuşmasına devam ederken araya giren Kürüm bu kez Körüklü'ye "Senin de bu Meclis'ten özür dilemen gerekiyor. Sen bu Meclis'e 'tavernacı zihniyetle yönetiliyor' diyemezsin. Özür dilemen lazım" dedi. Karşılıklı söz düellosuna dönen tartışmada Körüklü, "Sen değil biz diye hitap edin. Belediye Başkanı ilçe başkanına 'sakın ola ha'diye hitap edemez" derken Kürüm, "O benim özel hayatıma karışamaz. Lütfen terbiyeli konuşun" diye yanıt verdi. Körüklü'nün "Siz hata yapıyorsunuz " sözlerine "Terbiyeli konuşun" diye yanıt veren Kürüm kendisine basın yoluyla hakaret edilemeyeceğini söyledi. Körüklü ise Başkan Kürüm'e tehditvari konuşmayacağı uyarısı yaptı. Daha sonra tartışma sona erdi.

Meclis'in dilekler ve temenniler bölümünde ise Ak Parti'den bağımsız meclis üyesi Serdar Kuçhan, barış sürecini öven bir konuşma yaptı. Tüm Meclis konuşmayı sessizce dinledi. Ardından, Salih Göçmen 1 Mayıs Bayramı ve İstanbul'da yaşanan olaylarla ilgili konuşma yaptı. Göçmen konuşurken Ak Parti Grubu Erol Körüklü ve Ünal Öztürk hariç salonu terk etti. CHP'liler buna tepki gösterdi. Ak Partili Körüklü ise Karabağlar'ı ilgilendirmeyen, siyasetin karıştırıldığı bir konu olduğu için arkadaşlarının salondan çıktığını söyledi.