AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Grup Başkan Vekili Kerem Fahri Baykalmış, AK Parti Gaziemir İlçe Binası’nda yaptığı açıklamasında Gaziemir Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol’un 4 yıllık iktidar süresini değerlendirdi, sert eleştirilerde bulundu. Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol’un 4 yıllık iktidarı süresince Gaziemirlilere yalan söylediğini, hizmet üretemediğini vurgulayan Baykalmış, “Gaziemir’in gerçeklerini biz dile getireceğiz” dedi.

Baykalmış şu ifadelerde bulundu;

“Gaziemir’imizde Cumhuriyet Halk Partisi ve onun Belediye Başkanı Sayın H. İbrahim Şenol, her fırsatta 4 yıllık iktidarları boyunca ilçenin 20 yıllık sorunlarını çözme iddiasında bulunuyorlar. Bu yalan siyasete karşı Gaziemir’in gerçeklerini dile getirmeyi görev biliriz. Sayın Şenol kendisinin ve ekibinin belediyecilik geçmişi ile övünürken, seçim beyannamesinde söz verdiği birçok vaadi, bırakın yerine getirmek, başlangıcını dahi yapamamıştır. Şenol’un İktidarları döneminde yapılanlar, verilen vaatlerin sadece çok az bir kısmıdır ki bunlar da kayda değer çalışmalar değildir. Yaptıklarını sıralarken seçim öncesi vaatleri unutturacak bir tutum sergilemekte, asıl vaat ettiği seçim beyannamesinden uzak konular konuşmaktadır. Eğer yapmak istenseydi koskoca 4 yıl neden beklendi? Elbette ki yazılanlar verilen sözlerin içi boştu. Sayın Şenol’un konuşmalarında sıkça değindiği ve sığındığı tek şey, maalesef ki hükümeti yapmak istedikleri hizmete engel olmakla suçlamasıdır. Sayın Şenol mağdur edebiyatı yapacağına Gaziemirli vatandaşlara verdiği sözleri yerine getirmelidir.”

“Semt evleri adeta CHP’nin seçim bürosu”


Gaziemir Belediyesi’nin şimdiye kadar yerine getiremediği seçim vaatlerini AK Parti Gaziemir olarak hatırlatmayı borç biliriz diyen Baykalmış, şunları söyledi;

“Sayın Başkan düzenlediği basın toplantısında Gaziemir’in ihtiyaçlarının yüzde 95’lik kısmının yapıldığı iddiasında bulundu. AK Parti Gaziemir olarak ilçenin ihtiyaçlarının yüzde 95’inin yapıldığı ileri sürülen bu hizmet listesini inceledik ve ortaya koca bir fiyaskonun çıktığını gördük. Sayın Şenol’a, yerine getiremediği seçim vaatlerini hatırlatmayı borç biliriz. Öncelikle Sayın Şenol’un yaptığı tek önemli hizmet semt evleri açmaktı. Ancak söz konusu bu evlerin kimlere, nereye hizmet ettiği de hepimizin malumudur. Maalesef ki bu evler parti yandaşları ile doldurulmuş durumdadır. Belediye buraları finanse ederek CHP’nin seçim bürosu haline getirmeye şimdiden çalışmaya başlatmaktadır.”

“Şenol kendi seçim beyannamesinden bihaber!”


Baykalmış, “Sayın Başkan Şenol’un seçim beyannamesinde söz verdiği hizmetlere kısaca göz attığımızda Başkanın seçim beyannamesinden bihaber olduğunu görüyoruz. Beyannameye uymayan maddelere göz atarsak;

Kentin denetim dışı gelişmesinin önüne geçme vaadinde bulunan Başkan Şenol, işsizlik ve yoksulluğun hüküm sürdüğü Binbaşı Reşat, Aktepe, Emrez, Sarnıç ve Beyaz Evler mahallelerinde değişim adına gözle görülür hiçbir adım atmamış, yaptığı 3-5 park ile göz boyamaya çalışmıştır.

Eşrefpaşa Belediye Hastanesi hizmetlerini Gaziemir’e getirme sözü veren Başkan, 4 yıldır bu konu ile ilgili adım atmamıştır.

Hava kirliliği ile ilgili eksiklikleri giderme sözü veren Başkan, merkez ve kenar mahallelerde hala apartmanlarda katı atık yakıldığından habersiz ve Gaziemir’de hava kirliliğinin baş sorumlusudur.

Gaziemir’in özellikle Yobaz Deresi ve diğer dere yataklarında iyileştirme sözü veren Başkan pansuman tedbirlerle birkaç ağaç dikimi haricinde gözle görülür hiçbir şey yapmamıştır. Özellikle Yobaz Deresinde kolektörün 6 aydır çalışmadığından da habersizdir.

Polis, asker lojmanları, emlak konutları zafer mahallesi konutları çevre düzenleme sözü veren Başkan,  4 yıllık faaliyet çalışmalarında bu sözünü de maalesef unutmuştur.

Tanıtım fonu oluşturma Gaziemir sanayicinin pazar payı üretim artışı istihdam artışı sözü veren Başkan fuar alanındaki belediye arazisini çok düşük fiyatla satmış Gaziemir belediyesinin uhdesinde kalabilecek yatırımları Büyükşehir’in kucağına bırakmıştır.

Seçim beyannamesinde kentsel dönüşüm yapma sözü veren Başkan, 4 yıl boyunca hiçbir adım atmamış Aktepe ve Ermez mahallelerinde halkı kaderine terk etmiştir.

TOKİ ile işbirliği yapılarak uzun vadeli ekonomik konut üretme sözü veren Başkan, bu söz verdiği konutları nerede yapmıştır?

Kentin ulaşım problemine çözüm olacak Ege Serbest Bölgesi yanındaki Hasan Güven Caddesi’nden sağlanacak girişi dört yıldır yapmamıştır ve Hasan Güven Caddesi devamı olarak açılan Abdullah Arda Meydanı bağlantı yolu hala gerçekleştirilememektedir.

Özellikle Binbaşı Reşat Mahallesi’nden Beyaz evler Mahallesi’ne bağlantı yolu yapma sözü veren Başkan 4 yıldır vatandaşların mağduriyetini gidermek için adım atmamış. Binbaşı Reşat Mahallesine çamaşırhane yaparak vatandaşın sorunlarını çözdüğünü sanmaktadır.

Aktepe Süleyman Ergin Caddesini kullanıma açma sözü veren Başkan, 4 yıldır bu sözü unutmuştur.

Gaziemir’in çehresinde çok büyük değişiklikler yapma sözü veren Başkan, vaktini Gaziemir merkezinde geçirmediği için, özellikle önder caddesindeki keşmekeşi görememektedir.

Kentin tarihinde önemli bir yeri olan Seydiköy İstasyon Binası’nı restore ederek kültür merkezi yapma sözü ne zaman gerçekleşecektir?

Başkanın kentin vizyonu dediği, Büyükşehir belediyesi ile ortaklaşarak yapacağı Şahin Tepesi, Muharrem Ustanın Çiftliği, Zafer Mahallesi seyir terası Çatal kaya orman yolu ve Sarnıç orman düzenlemesi rekreasyon projeleri 4 yıldır başlamamış bu projelerde başka bahara kalmıştır.”

“Gaziemir halkı ile dalga geçtiler”


Baykalmış, “Son olarak Gaziemir’in hasretle beklediği kentin tarihinin doğduğu geliştiği, her Gaziemirli’nin yüreğinde ayrı bir yeri olan Abdullah Arda Meydanı projesi hayata geçirilememiş, meydana konulan 3-5 ağaç ve peyzaj düzenlemesi ile Gaziemir halkı ile dalga geçilmiştir.

Sevgi yolu 3. ve 4. etap projeleri halen proje aşamasında olup kentin en güzel yolu mezbelelik içindedir.

4 yıldır beceriksizce idare edilen belediye iflas ettirilmiş son 4 yılda alınan borçlar 30 milyonu bulmuş Gaziemir’in geleceği karanlığa teslim edilmiştir. Gaziemirli vatandaşlarımıza saygı ile duyurulur” ifadelerinde bulundu.