Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un kenti 20 yıl sonrasına hazırladığı fiziki projeleri ile kentin tarih, kültür ve sanat hayatında başlattığı değişim, 2014 yılında adeta zirve yapacak. Sarnıç’ı hizmet üssü haline getiren şantiyelerin yapımı, geçen beş yıl içinde hizmete giren sosyal donatı alanları ile altyapı ve üst yapı çalışmaları, Şubat ayı sonunda hizmete açılması planlanan yeni belediye hizmet binasıyla taçlanacak. 250 bin nüfusa hizmet verecek şekilde tasarlanan akıllı, çevreci ve teknolojik hizmet binasının yapımı 24 saatlik mesai ile devam ediyor.

İzmir’in akıllı ilk kamu binası…

Eski binanın olduğu yerde inşa edilen ve altında iki kat yeraltı otoparkı bulunan binanın inşaatı 14 bin metrekare alanı kaplıyor. Bu alanın 5 bin 700 metrekaresini oluşturan otopark personelin yanı sıra halkın kullanımına sunulacak. En son teknoloji ile inşa edilen bina, enerji tasarruflu ve gün ışığından en fazla yararlanacak biçimde tasarlandı. 19 adet müdürlük ile 3 adet rezerv müdürlüğün yer aldığı hizmet birimleri toplam 8 bin 300 metrekare alana yayılıyor. Modern çağın gerekleri doğrultusunda tasarlanmış olan müdürlükler, vatandaşa daha kaliteli, daha çağdaş hizmet verebilmek adına açık ofis olarak tasarlandı.

Geleceğin kenti şekilleniyor…

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sarnıç’a çok amaçlı spor salonu ile Beyazevler Mahallesi’nde yarı kapalı olimpik yüzme havuzu bu yıl yapılarak halkın hizmetine sunulacak. Sevgi Mahallesi’nde gençler ile 65 yaş üstü yaşlıları buluşturmayı amaçlayan ve ‘Ata Evi’ ismi verilen sosyal tesis de birkaç ay içinde açılıyor. Başkan Şenol’un yaşlılar için ikinci bir müjdesi daha var. Abdullah Arda Meydanı’nda tahsis edilen bina, Alzheimer ve Demans hastaları için sağlık merkezine dönüşüyor.  Gaziemir’e daha önce kazandırılan Anı ve Kültür Evi’ne, ‘zeytin’ ve ‘tütün’ konulu iki butik müze ile bir kültür merkezi de ekleniyor.