Toplantıya ayrıca İESOB (İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği) Onursal Başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile İESOB Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu da katıldı. Susam, "Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, herşeyiyle kefil olabilecğimiz bir arkadışımız. Sındır, bu kenti beraber yönetmek istiyor. Bu anlamda esnaf odalarının yönetime katılması ve diyalog çok önemli. Bu toplantı da bu nedenle düzenlendi ve amacına ulaştı" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; esnafa daha iyi hizmet verilmesi, sorunların tespiti ve çözüm yollarının bulunması için ilçedeki esnaf odası, sanayi siteleri ve kooperatiflerinin temsilcileri ile biraraya geldi. Evka-4 Şahin Tepesi'nde yapılan toplantıda Bornova'daki esnaf odaları, sanayi siteleri ve kredi kefalet kooperatiflerinden 21'inin başkan ya da temsilcisi görüşlerini açıkladı. Toplantıya İESOB (İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği) Onursal Başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile İESOB Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu da katıldı.


Ortak çözümler buluyoruz


Çeşitli esnaf temsilcileri ile zaman zaman değişik yerlerde biraraya gelip görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır şöyle konuştu: "Tüm esnaf temsilcileri ile bir toplantıda biraraya gelmeyi istiyorduk. O yüzden bu toplantıyı düzenledik. İlgili bürokrat arkadaşlarımız da toplantıya katıldı. Sorunların çözüm yollarını birlikte bulmak için herkes görüşünü açıkladı. Hepimizin ortak amacı daha çağdaş ve yaşanabilir şehirleri oluşturmaktır. Bu anlamda benim denetim anlayışım, her kesimin kendi iç denetimini yapmasıdır. Esnafımız da kendi içinde bu denetimleri yapıyor ve yapmaya devam ederse zaten bir çok sorun kendiliğinden aşılır. Sitelerin iç temizliği, tehlikeli sanayi atıklarının bertarafı, mekanlarda sigara içilmesi ve gürültü sınırı gibi konulara da ortak çözümler bulacağız."


Sındır'a herşeyiyle kefil oluruz


Bornova'nın üniversite kenti olma özelliğinin yanısıra yoğun bir esnaf kesimini de barındırdığını hatırlatan İESOB Onursal Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, "Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, çalışkan, dürst, nitelikli ve projelerinden zevk aldığımız, herşeyiyle kefil olabileceğimiz bir arkadışımız. Sındır, bu kenti beraber yönetmek istiyor. Bu anlamda diyalog ve esnaf odalarının yönetime katılması çok önemli. Toplantı da bu nedenle düzenlendi ve amacına ulaştı. Ben de esnafın TBMM'deki temsilcisi olarak bulunmak istedim. Gerçekten çok yararlı bir toplantı oldu. Esnaf temsilcisi arkadaşlarımız sorunları, çözüm öneri ile birlikte sundular. Başkan Sındır ve ekibi bunları not aldı. Bu samimi yaklaşım ve diyalog kapısını açık tutma girişimi gerçekten örnek olacak bir uygulamadır" dedi.