Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin genel kurulu Çamdibi Atatürk Parkı içindeki Havuzbaşı Düğün Salonu'nda yapıldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın da katıldığı genel kurulun divan başkanlığını Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak yaptı. İki listenin başkanlık için yarıştığı seçimde Hamza Yavuz'un listesine karşı Derneğin eski başkanı ve aynı zamanda Bornova Belediye Meclis Üyesi Şenay Biçer'in listesi göreve getirildi. İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ise Abdullah Gül oldu.

Boşnak yurttaşların geçmişin acılarıyla yaşadıklarını dile getiren Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Boşnaklar dünyanın değişik yerlerine göç eden ve acılarla katliamlarla karşı karşıya kalan insanlarımız. Bu nedenle Bosna-Hersek ve Sancak topraklarından gelen bu kültürü yaşatmak hepimizin en temel görevi. Derneğimiz ile şu an aynı çatı altındayız. Aynı duyguyu taşıyor, aynı mutlulukları yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberliği bozmayalım. Bozmak isteyenlere izin vermeyelim. Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi 'Muhacirler kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır.' Biz o kaybedilmiş topraklardaki yurttaşlarımızla her zaman birlikte ve destek olmalıyız" diye konuştu.
Balkan ülkelerindeki şehirlerden bazılarıyla Bornova arasında kardeş şehir protokolü imzaladıklarını belirten Başkan Sındır şöyle devam etti:
"Tuzla ile kardeş şehir anlaşmasını başlattık. Karadağ'ın Bar şehri ile de tüm evraklar tamamlandı sadece imza kaldı. Bundan önce de birçok şehirle kardeş kent anlaşması imzaladık. Bu anlaşmalar sayesinde şehirler arasında sosyal, kültürel, sanat, spor alanlarında dayanışma sağlıyoruz."