Geçtiğimiz günlerde Altındağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’na da katılan Başkan Sındır, esnafın yaşadığı sıkıntıların çözülmesinde üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Sındır, “Esnafın yaşadığı sıkıntılar büyük oranda kooperatiflerle aşılabilir” dedi

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Altındağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Zararsız Düğün Salonu’nda gerçekleştirililen Genel Kurul’da Mehmet Semerci’nin başkanlığındaki yönetim kurulunun hazırladığı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Esnafın çeşitli nedenlerle geciktirmek zorunda kaldığı kredi geri ödemelerini Kooperatif olarak kapatarak protesto almalarını önlemeye çalıştıklarını söyleyen Semerci, “Bornova Belediye Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da her daim esnafımızın yanında iyiliğimize yönelik pek çok proje gerçekleştiriyor, kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

Kooperatif üyeleriyle sohbet edip istek ve şikayetlerini dinleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da Olağan Genel Kurul’da bir konuşma yaptı. Esnafın, ekonomik ve sosyal yaşamın en önemli sigortalarından biri olduğunu söyleyen Başkan Sındır, “İşsizliğin önlenmesinde en önemli unsurdur. Fakat küresel ekonomik programlar, büyük sermayedarlar karşısında her geçen gün gücü azalmakta. Bu noktada kooperatiflere çok önemli görev düşüyor. Altındağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin esnafın geciken ödemelerini bankaya yatırıp zor durumda kalmasının önüne geçmesi çok güzel bir uygulama. Aynı zamanda meclis üyemiz olan Mehmet Semerci'ye, yönetim ve denetim kuruluna başarılı çalışmaları için çok teşekkür ediyorum” dedi.