Başkan Sındır 25 Nisan Perşembe günü saat 14.30’da yapılacak özel oturumda konuşma ve sunum yapacak dünya genelindeki 7 belediye başkanından biri olacak. Ayrıca, yine birlik tarafından tüm medya kuruluşlarına servis yapılmak üzere özel ropörtaj yapılacak 5 belediye başkanı arasına Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da seçildi.

Bornova Belediyesi’nin enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği alanındaki çalışmaları dikkat çekiyor. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbondioksit salımını 2020 yılına kadar en az yüzde 20 oranında düşürmeyi taahhüt eden Bornova Belediyesi, bu alanda önemli adımlar atıyor. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, kısa adı Energy Cities solan ‘Enerji Geleceğine Yatırım Yapan Avrupa Yerel Yönetimler Ağı’na üye olarak enerji verimliliğini artırma konusunda ciddi çalışmalar başlattı. Enerji Eylem Planı hazırlandı. Bu plan kısa süre önce Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi Merkezi’ne sunuldu.

Avrupa Birliği’ne bağlı pek çok komisyon ve kurulda aktif bir şekilde görev alarak Türkiye’deki belediyeleri temsil eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, enerji verimliliği konusundaki çalışmalarla öne çıkıyor. Önce Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atan ardından da Energy Citie’e üye olunmasını sağlayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İsveç’te Bornova’nın çevreci kimliğini ortaya koyacak.

Başkan Sındır, 25 Nisan Perşembe günü İsveç’te ‘Dünya Enerji Kentleri Olağan Genel Kurulu’ndaki ‘Enerji’de Dönüşüm Yaratmak’ konulu yıllık toplantıya davetli olarak katılacak. Sındır, Burada ‘Başkanlar Forumu Özel Oturumu’nda Bornova’daki enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği konusundaki çalışmaları anlatacak. Başkan Sındır, birliğe üye yüzlerce belediye başkanı arasından konuşma ve sunum yapmak üzere seçilen 7 belediye başkanı arasında bulunuyor. Sındır 25 Nisan Çarşamba günü saat 14.30’da özel bir sunum yapacak. Ayrıca, yine birlik tarafından tüm medya kuruluşlarına servis yapılmak üzere özel ropörtaj yapılacak 5 belediye başkanı arasına Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da seçildi.