Van'da meydana gelen depremin ardından büyük bir yardım kampanyası başlatan Bornova Belediyesi şimdi de İzmir'deki misafirhanelere ve yakınlarının yanına yerleşen, depremin evsiz bıraktığı ailelere yardım elini uzatıyor. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, geçici olarak İzmir'e yerleşen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için İzmirlilere çağrıda bulundu.
Bornova Belediyesi, Van'dan gelip kamu misafirhanelerine ve yakınlarının yanına yerleşen depremzedeler için Naldöken Kültür Merkezi'nde yardım toplamaya devam ediyor. Van'daki kış koşulları ve yoksunluk nedeniyle İzmir'e gelen yurttaşların en çok giyim, bebek bezi, yakacak, battaniye, yorgan, soba gibi eşyalar ve gıda maddelerine ihtiyaçları olduğu belirtildi. Yardımlarını depremzedelere ulaştırmak isteyen vatandaşlar Naldöken Kültür Merkezi'nin 478 32 25 numaralı telefonunu arayarak bilgi alabilecekler.

Kampanyaya ara vermedik
Van'daki sert kış koşullarına dayanamayan, bu nedenle de İzmir'deki misafirhanelere ve yakınlarının yanına yerleşen depremzedelerin hala yardıma ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Bu ülkede yaşayan bütün insanlar kardeştir. Bu nedenle böyle zor günlerde yardımlaşmanın önemi daha da artıyor. Biz de Bornova olarak bu anlayış doğrultusunda Van için büyük bir yardım kampanyası düzenledik. Depremin hemen ardından yardım kampanyamızı başlatmış, duyarlı İzmirlilerin getirdiği eşyaları düzenleyerek afet bölgesine gönderdik. Yardım toplama bölgeye gönderme konusundaki çalışmalarımıza hiç ara vermedik. Bu sayede bölgeye 7 TIR yardım gönderdik. Ancak depremin yaraları bir iki ayda sarılmıyor. Önümüzde uzun bir kış var. Bu kışı Van'da geçirecek depremzedelerin de, imkan bulup İzmir gibi kentlere yerleşen yurttaşlarımız da yardıma ihtiyaçları devam ediyor. Konu yardımlaşma olduğunda herşeyi bırakıp, yaraların sarılması için elinden gelen desteği vermekten kaçınmayan Bornovalıları yine yardıma çağırıyorum" diye konuştu.