Mahallelerinde bulunan 8500 yıllık geçmişe sahip Yeşilova Höyüğü'nün ortaya çıkarılması ve kente kazandırılması nedeniyle büyük mutluluk duyan Karacaoğlan ve Yeşilova Mahallelerini Koruma ve Yaşatma Derneği (KAYED) üyeleri, düzenledikleri yemekte Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'a teşekkür etti. Yaşadıkları alanda önemli bir tarih mirası olduğundan habersiz olduklarını söyleyen KAYED Başkanı İbrahim Aktaş, bu zenginliğin kente kazandırılmasında Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin'in büyük katkısı olduğunu belirtti.

Dayanışma duygusu
Yeşilova ve Karacaoğlan'ın Höyük'ten çıkan tarih sebebiyle dünyada tanınan merkezler haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, "Bu iki mahallede yaşayanların birlikte kurdukları KAYED'i çalışmalarından dolayı kutluyorum. Böyle dernekler mahalle halkı arasında dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının gelişmesini sağlıyor. Yeşilova ve Karacaoğlan bir dünya mahallesi haline geldi. Yeşilova Höyüğü çok özel bir değer. Yeşilova Kazı Alanı, Karacaoğlan mahallelerimizin de göz nuru bir höyük. Buradan çıkan her buluntu mahalle halkını heyecanlandırıyor" dedi.

Yeni çalışmalar yapılacak
Kazı Başkanı Yrd. Doç. Zafer Derin de, "Yeşilova Höyüğü bugün herkesin tanıdığı bir yer haline geldi. Burada yaptığımız çalışmalar Bornova Belediyemizin desteğiyle devam ediyor. Destekler sayesinde Yeşilova Höyüğümüz hem bölgeye turizm açısından canlılık getiriyor, hem de çeşitli ülkelerin ziyaret alanı haline geliyor. 8500 yıllık tarihi barındıran Yeşilova Höyüğü'nde yeni projelerle, yeni çalışmalar yapılacak. Bu sayede hem mahalle, hem Bornova, hem de İzmir dünyanın ilgisini çekecek" diye konuştu.