Öğrenim görmek için kente gelen gençlerin evlerine misafir olan Başkan Sındır, sohbet edip, sorunlarını dinliyor. Sındır üniversite öğrencilerini, Bornova Büyükpark’ta belediye tarafından kurulan Gençlik Merkezi’nden yararlanmaları için de teşvik ediyor

İzmir’deki tüm üniversitelerle işbirliği ve iyi ilişkiler içerisinde olan Bornova Belediyesi, 2012 yılında kurduğu Gençlik Merkezi ile ihtiyaç sahibi öğrencilere sıcak bir yuva yarattı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, sosyal belediyecilik anlayışla her zaman zor şartlarda öğrenimlerini sürdüren gençlerin yanında yer aldı.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, bu anlamda Kazım Dirik Mahallesi’ndeki iki öğrenci evini ziyaret etti. Başkan Sındır, ilk olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde okuyan üç erkek öğrencinin evine konuk oldu. Sındır’ın geleceğini haber alan pek çok öğrenci de arkadaşlarına eşlik etti. Bir dönem akademisyen olarak görev yaptığı okulun öğrencileri ile bol bol sohbet eden Başkan Sındır, 1980’lerin başlarına rastlayan üniversite öğrenimiyle ilgili anılarını anlattı.

 
Gençlik Merkezi’ni anlattı

Başkan Sındır’ın ikinci durağı iktisat, uluslararası ilişkiler ve iletişim fakültelerinde öğrenim gören üç kız öğrencinin ikamet ettiği ev oldu. Bir önceki ziyaretinde olduğu gibi elektrik sobası ile ısıtılan evde, gençlerle birlikte çay içen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, öğrencilere yönelik çalışma ve yatırımlarını anlattı.

Bornova’nın başta Ege Üniversitesi olmak üzere sınırları içerisinde pek çok üniversiteyi barındırdığını hatırlatan Başkan Sındır, ilçe nüfusunun ciddi bir bölümünü öğrencilerin oluşturduğuna, bu öğrencilerin büyük bölümünün de ailelerinden uzakta zor şartlar altında öğrenim gördüğüne dikkat çekti. 2012 yılında kurdukları Gençlik Merkezi aracılığıyla Bornova Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olduklarını ifade Sındır, ‘‘Büyük Park içerisindeki Merkez’de her gün yüzlerce öğrenciye sıcak yemek imkanı sunuyoruz. Kafeterya ortamının da oluşturulduğu Merkez’de, ücretsiz internet, çamaşır yıkama ve kurutma hizmeti veriliyor. Bu hizmetlerin yanı sıra onlarla bir araya gelmek, dertlerini dinleyip sohbet etmek çok önemli. Ülkemizin geleceği olan bu öğrenciler, hepimizin çocukları’’ diye konuştu.