İlçedeki okullara her yıl 1.5 milyon liralık yatırım yaparak eksiklerini tamamlayan Bornova Belediyesi, öğrencilerin daha iyi eğitim alması için gerekenleri yapıyor. Program dahilinde tüm okulların, bahçe düzenlemesi, boya, badana gibi ihtiyaçları karşılanırken, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da belirli aralıklarla okullara ziyaretler gerçekleştirip eksiklikleri ve aksaklıkları bizzat yerinde tespit ediyor.

Son olarak Kars Halil Atillal İlkokulu ile Malazgirt İlkokulu’na giden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcileriyle görüştü. Öğretmenlerle görüştükten sonra sınıfları da ziyaret ederek çocukların isteklerini de dinleyen Başkan Sındır, öğrencilere yerel yönetimlerle ilgili merak ettiklerini de anlattı.

Bornova’daki okulların ihtiyaçlarını sorumluluğun bulunmamasına rağmen gidermek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyleyen Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Her yıl ilçemizdeki okulların bakım ve onarımı için bütçemizden 1.5 milyon liralık kaynak ayırıyoruz. Bununla okullarımızın pek çok ihtiyacını karşılıyoruz. Ayırdığımız bu maddi kaynağa ek olarak zaman içinde görülen eksiklik ve aksaklıkları da belediyemizin ilgili birimlerinin çalışmasıyla kısa sürede çözüyoruz. Okullarımızda geleceğimizin teminatı çocuklarımız eğiim görüyor. Biz bu eğitimi en sağlıklı koşullarda alabilmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.