DİSK Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube yöneticileri ve çalışanlarının öncülüğünde Buca Belediyesi’nde çalışan işçi ve memurlar belediye binası önünde toplandı. Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak kutlamalara katılmak üzere buluşan Bucalı işçiler ile CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, CHP Belediye Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve memurlar da destek verdi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, giderek artan sayıda kutlamaların yapıldığına işaret etti, şunları söyledi:

Sahip çıkalım

“Göreve geldiğimden beri dördüncü 1 Mayıs’ı kutluyoruz. İlk yılı çok iyi hatırlıyorum 29 kişi ile kutlamıştık. 11 kişi bizim personelimizdi. Bugüne değer verdiğiniz için, 1 Mayıs’a sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramımız kutlu olsun. 1 Mayıs’ın anlamı çok büyük ve kolay kazanılmadı. Biz de göreve geldiğimiz günden beri söylediğimiz laflara dikkat etmeye çalışıyoruz. Ağzımıza devrim lafını almıyoruz. Ne kadar kutsal bir laf olduğunu biliyoruz. Ben devrimciyim diye dolaşmak devrimcilik değildir.  Büyük devrimciler bile devrimi yaptığında değerleri yıllar sonra anlaşılıyor. Biz sadece örnek olmak istiyoruz kullandığımız sözlerle yaptığımız eylemlerle örnek yaratmak istiyoruz.”

 
Torbaya hayır dedik

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca Belediyesi’nin geçmişte hep birlikte “Toırba Yasası’na “Hayır” diyerek örnek olduğunu anımsattı şöyle devam etti:

“Örnek almak çok kolaydır. Bir kurumun şemasını getir koyarsınız. Ama örnek olmak yaratmak ki sizler sayesinde Buca Belediyesi ülke genelinde bunu başardı ve Torba Yasası’na hayır dedi. Acaba diyenler hayır bile diyemedi ama “Bakın Buca ne güzel yaptı” dedi. Ve son toplu sözleşmemizde konulan tüm sosyal şartlar şimdiye kadar pek çok kişinin düşüncesindeydi. Bunu da bizi örnek alan kurumlar ve belediyeler var. Bu örneği yarattığınız için en büyük alkışı kendinize istiyorum.”

 
Buca halkına gideceğiz

Başkan Ercan Ttı, konuşmasında seçime bir yıl kaldığını da anımsattı,  ve işçilerin arasına nifak sokmak isteyenler olduğu konusunda uyarıda bulundu. Tatı, “ Öyle veya böyle 4 yılımız geçti 1 yılımız daha var kısmet olursa arenaya çıkarız. Buca halkı yetki verirse bir 5 yıl daha hep beraber yapacağız.  Yaptıklarımızın sonuçlarını 10-15 yıl sonra göreceğiz. Bir kez daha başta ilçe başkanım olmak üzere başkan yardımcılarım, eclis üyesi arkadaşlarım tüm bürokratlarım ve sizlere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. 1 mayıs işçi bayramınız kutu olsun” dedi.