İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gerenköy’de Rumeli dernekleriyle buluştu. Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği’nin konuğu olan Başkan Aziz Kocaoğlu’na İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve 22. Dönem İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü de eşlik etti.

Gerenköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmaya İzmir merkez, Ulukent, Aliağa, Dikili, Seyrek, Menemen ve Çakmaklı’dan dernek temsilcileri ile muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı. Dernek yöneticilerinin taleplerini tek tek dinleyen ve not alan Başkan Kocaoğlu, hemşehri derneklerinin önemine değindi. Başkan Kocaoğlu, “Anadolu coğrafyasının her zenginliği demokrasimize, anlayışımıza, insanları sevmemize, kentimizdeki ve ülkemizdeki barışa katkıda bulunuyor” dedi.

 
Salon müjdesiyle geldi

Başkan Kocaoğlu, Gerenköylülere bir de “Çok Amaçlı Salon” müjdesi verdi. Bugüne kadar 21 tane Çok Amaçlı Salon yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Gerenköy’de de kısa süre içinde çalışmalara başlayacaklarını ve belde halkına bir Çok Amaçlı Salon hediye edeceklerini söyledi.

İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de konuşmasında, Gediz’de son dönemde artan kirliliğe dikkat çekerek, “Ben de Gediz kenarında büyüdüm. Orada yüzüp balık tutardık. Ama şimdi zehir akıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm Türkiye’deki farkı, Yenifoça hariç İzmir sınırları içinde arıtma yapılmayan yer kalmaması. Yenifoça’daki yer sorunu çözülür çözülmez oradaki çalışmalara da başlanacak. Gediz bugün, İzmir haricindeki diğer illerin atıklarıyla doluyor” diye konuştu.

 
Minik Mısra’dan İstiklal Marşı

Gerenköy toplantısında bir de sürpriz vardı. Kubilay İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Mısra Yen (10), Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yanına gelerek İstiklal Marşı’nı okumak istediğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, çok hoşuna giden bu teklif sonrasında Mısra’yı salona takdim etti. Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiirin 10 kıtasını ezbere okuyan başarılı öğrenci, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere katılımcılardan büyük alkış aldı.