İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu, İzmir Türk Koleji 4.sınıf öğrencisi Başar Himmetoğlu’na bıraktı. Başkan Vekili Aydoğan, çocukların bir günlüğüne ülke yönetiminde söz sahibi olduğu bu özel günde, tüm dünya çocuklarının bayramını kutladığını söyledi.

Başar Himmetoğlu, “’Yurtta barış, dünyada barış’ diyen Ulu önderim gibi, umutla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına, barış ve mutluluk getirmesini diliyor, arkadaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Başkan Vekili Aydoğan ise, “Belediye başkanlığı kutsal bir görevdir. Temelinde hizmet vardır. Belediye olarak daha güzel, daha konforlu bir yaşantı için çalışıyoruz. İleride okullar, hastaneler, başkanlıklar görev olarak sizleri bekliyor” diye konuştu.

Başkan Vekili Aydoğan’dan makamı devralan Başar Himmetoğlu, daha sonra telefonla İzmir Valiliği makamına oturan Misak-ı Milli Ortaokulu’ndan Duru Yiğit ile konuştu. Dr. Aydoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı Başar Himmetoğlu ile arkadaşları Benay Ersoy ve İncisu Karahan’a çeşitli armağanlar verdi.

Benay Ersoy, Doğal Yaşam Parkı’nı açtığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederken, arkadaşı İncisu Karahan da, “Eğitime verdiğiniz destek ve şehrimizde Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş bir yaşamı desteklediğiniz, engelli yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştırdığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.