İzmir'in gelişimi ve yönetiminde söz sahibi kurum ve kuruluşların oluşturduğu Başkanlar Kurulu, önümüzdeki Cumartesi günü, aralarında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da bulunduğu 24 İzmir milletvekili ile biraraya gelecek. Swissotel Grand Efes'te yapılacak toplantı ile "Ankara ile sürekli olarak dirsek temasının" da temeli atılacak. Başkanlar Kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılımıyla yapılacak toplantı öncesinde detayları konuşmak için biraraya geldi. Kurulun sekreteryasını yürüten Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak,  toplantıyı geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Program belirlendi

Seçim öncesi Hükümet'in İzmir'e yönelik 35 proje açıkladığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de devam eden ve yapacağı projeleri olduğunu hatırlatan Temizocak, "Toplantı İzmir'in geleceği için çok önemli. Biz yaptığımız toplantıda öncelikle yatırımların daha da hızlanmasını sağlayacak olan EXPO 2020'nin mutlaka kente kazandırılması için Hükümetten çabalarını daha da artırmasını isteyeceğiz. Bununla birlikte inşaatına başlayan İzmir-İstanbul Otoyolu ile Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin bitirilmesini bekliyoruz. 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin altyapısı için gerekli olan Alsancak Limanı'nın modernizasyonu ve Çandarlı Limanı'nın yapımı da çok önemli. Kent içi trafiğin rahatlatılması için metro ağının geliştirilmesi ve Konak Tüneli projesinin kısa sürede tamamlanması gerekiyor. Kent Yenileme projeleri de hızlı bir şekilde hayata geçirilmeli" dedi.

Temizocak,  İzmir Zirvesi'ni kendisinin yöneteceğini açıkladı. Toplantıda AK Parti, CHP ve MHP İl başkanları ile her partiden 2 milletvekili  ile Bakanlar Yıldırım ve Günay da bir konuşma yapacak.