Olay, geçen yıl 22 Ağustos’ta Balçova Bahçelerarası Mahallesi 1440/4 Sokak üzerindeki türkü barda meydana geldi. Olay tarihinden yaklaşık bir hafta önce türkü barda eğlenen kişiler, burada yanlarında bulunan kız arkadaşlarına baktıkları gerekçesiyle başka bir masadaki müşterilerle tartıştı. Tartışmaya müdahale eden garsonlar, üç kişiyi yaşanan ikinci tartışmanın ardından türkü bardan uzaklaştırdı. Bu olaydan yaklaşık bir hafta sonra aynı bara gelen dört kişi, bu kez tabancayla hem işyerinin içerisinde hem de dışarıda rasgele ateş etti. Bu sırada, olayla ilgili olmayan ve kurşunlardan kaçmaya çalışan baterist Talip Regaip Vatansever, başına isabet eden kurşunla can verdi. Olayda bir kişi de yaralandı. Polis, olaya karışan dört zanlıyı yakaladı. Dava aşamasında, C.Ç. ile S.D., tahliye edildi.

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6'ncı celsesi yapılan duruşmaya, ölen Talip Regaip Vatansever'in annesi Pakize Vatansever, babası İlyas Vatansever ile tutuklu yargılanan sanıklar E.K. ile E.E. ve tutuksuz sanıklar S.D. ile C.Ç. ve Vatansever ailesinin avukatı Hatice Pınar Büyükçınar ile sanıkların avukatları katıldı. Anne Pakize Vatansever, “Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum. Oğlum mezarda çürüdü. Onlar da zindanda çürüsün” dedi. Baba İlyas Vatansever de sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Savcısı İbrahim Engin, mütalasında sanık E.K.'nin Talip Regaip Vatansever'i “Kasıtlı adam öldürmek”, garson Hasan Gül'ü “Öldürmeye teşebbüs” suçlarından iki kez ömürboyu, Mehmet Şahin Fırat'ı “Tehdit” ile Selçuk Ulubanar'ı “Silahla birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve 6136 sayılı kanuna muhallefet suçlarından 13 yıl, E.E'yi de Selçuk Ulubanar'a karşı “Silahla birden fazla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan 7 yıl hapis cezasına çarptılmasına hükümle birlikte tahliye edilmesini, diğer iki sanığın beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı karar için Mart ayına erteledi.