Olay, geçen 22 Ağustos’ta saat 02.00 sıralarında, Bahçelerarası Mahallesi 1440/4 Sokak üzerindeki türkü barda meydana geldi. Olay tarihinden yaklaşık bir hafta önce türkü barda eğlenen kişiler, burada yanlarında bulunan kız arkadaşlarına baktıkları gerekçesiyle başka bir masadaki müşterilerle tartıştı. Tartışmaya müdahale eden garsonlar, üç kişiyi, yaşanan ikinci tartışmanın ardından türkü bardan uzaklaştırdı. Bu olaydan yaklaşık bir hafta sonra aynı bara gelen 4 kişi, bu kez tabancayla hem işyerinin içerisinde hem de dışarıda rasgele ateş etti. Bu sırada, olayla ilgili olmayan ve kurşunlardan kaçmaya çalışan baterist Talip Regaip Vatansever, başına isabet eden kurşunla can verdi.

SANIKLAR HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK


Olayın ardından araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet şüphelileri Cem Çelik, Erdal Kızılaslan, Ersin Erkuş ve Savaş Durmaz’ı yakaladı. Tutuklanan 4 şüpheli hakkında savcının soruşturmasını tamamlanmasının ardından, Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasının önümüzdeki perşembe günü görüleceği bildirildi.

Bu arada, Regaip Vatansever’in arkadaşları ile bireysel silahlanma karşıtlarının, davanın ilk duruşması öncesinde İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yapacakları, yaşananları protesto edecekleri öğrenildi.