Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’da LYS sınavına hazırlanan başarılı öğrencileri makamında misafir etti. BAYGEM’in yakaladığı büyük başarı yüzdesi sayesinde Bayraklı’da öğrencilerin daha yukarıları hedeflemeye başladığına dikkat çeken Başkan Karabağ, “Ben Bayraklı’nın öğrencilerine buralarda büyümüş biri olarak hep şunu örnek gösteririm. 

Talatpaşa ilköğretim okulu, Bayraklı ortaokulu mezunu makine mühendisliği okumuş sonra da belediye başkanı olmuş biriyim. Gecekondu okullarından belediye başkanı da makine mühendisi de doktor da çıkar. Hatta Başbakan bile çıkar. Kendinize güvenin diyorum. Sizler de bunun canlı örneklerisiniz” dedi.

Başarıları Türkiye genelinde


Yüksek öğretime giriş sınavına (YGS) giren 168 öğrenciden 163’ü 180 puan barajını geçerek Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girme hakkı kazanırken 5 öğrenci de 140-180 arasında puan alarak 2 yıllık meslek yüksek okullarına tercih yapma hakkını elde etti. Yüksekokul ve fakülteye giriş tercihi yapabilecek öğrenci başarısını % 100 olarak tutturan BAYGEM YGS puan türlerine göre sayısal, sözel ve eşit ağırlık bölüm birincilerimiz bölümlerinde yüksek puan alarak Türkiye genelinde başarı elde ettiler.

YGS sözel puan türünde NAGİHAN BULUT 417,34 puan almış Türkiye başarı sırası 13149’dur.
YGS sözel puan türünde MERVE DOĞAN 397,12 puan almış Türkiye başarı sırası 23790 ‘dır.
YGS eşit ağırlık puan türünde NAGİHAN BULUT 401,14 puan almış Türkiye başarı sırası 30953’tür.
YGS sayısal puan türünde Hakan Mahmut ÖZDEMİR 371,08 puan almış Türkiye başarı sırası 57902’dir