Afet istasyonlarından ilki Tepekule Mahalle Muhtarlığı ve Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu noktadaki güvenli bölgeye yerleştirildi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'da ilk konteyneri ve içinde bulunan malzemeleri yerinde inceledi.

Bayraklı Belediyesi'nin kuruluşuyla birlikte ilk işinin Deprem Etüt Merkezi'ni kurmak olduğunu dile getiren Başkan Karabağ, "2000 yılı öncesi 10 binin üzerinde daireyi kontrol ettik. Yüzde 60 oranında kötü bina tespitimiz var. Deprem konteyneri projemizle birlikte bir ilki daha gerçekleştirerek deprem sonrasında kullanılabilecek malzemelerin içinde bulunduğu bir sistemi hayata geçiriyoruz. 10 kişilik 2 grup gönüllü vatandaşımızı Muhtarlarımız önderliğinde belirleyerek afet sonrası bu ekipmanları kullanabilmesi için eğitim vereceğiz. Başta düzlükteki mahallelerden başlayarak konteyner sayımızı Bayraklı'nın tüm mahallelerine yayacağız" dedi. 

Afet Konteyneri, deprem toplanma merkezleri, açık alanlar ve güvenli bölgelere yerleştirilecek. 15 metreküp büyüklüğe sahip çelik konteyner içinde 63 kalem malzeme var. Bu malzemelerden bazıları 2 jeneratör, 2 kırıcı matkap, kurtarma ip ve makarası, kesici ve delici el aletleri, yangın söndürme ekipmanları vatandaşlar için battaniyeler, gaz maskesi, soğuk iklim çadırı, katlanabilir sedye ve ilk yardım çantası gibi temel yardım malzemeleri var.
Afet Konteyneri içinde bulunan malzemeler olası bir afet sonrası kullanacak ekip için muhtarlıklar müracatları alacak. 10'ar kişilik iki grup gönüllü vatandaş alacakları eğitim sonrası afet müdahale ekibine dahil olacak.