Tekvando ve yüzme branşlarında gelen derecelerin ardından bu kez Yunanistan'da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Avrupa Plaj Güreşi Şampiyonası’na katılan Bayraklı Belediye Spor Kulübü güreşçisi Miraç Saraç, Avrupa 3'üncülüğünü kazanarak Bayraklı'nın gururu oldu. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ı ziyaret eden başarılı milli sporcu, hedefinin Romanya’daki dünya Şampiyonası’nda derece olduğunu söyledi. Başkan Sandal, “Bayraklı’nın sporda özel bir yeri var. Gençlerimizin başarıları bizi de onurlandırıyor. Gençlerimizin ve sporcularımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreşçileri Miraç Saraç, Yakupcan Gürsu, Antrenörleri Fatih Ateş, Serkan Alkanat, Kulüp Başkanı Hamza Işık ve yönetim kurulu üyesi Remzi Palabıyık, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı ziyaret etti. Türkiye Şampiyonası’nda Bayraklı Belediyesinin güreşçileri olarak karşı karşıya gelen iki arkadaştan Yakupcan Türkiye ikincisi olurken, Miraç ise; Türkiye şampiyonu olarak Milli Takım ile birlikte Yunanistan’daki Avrupa Şampiyonası’na katıldı. Bayraklılı başarılı sporcu buradan da dereceyle döndü. Avrupa 3’üncüsü olarak Romanya’daki Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan milli güreşçi, hedefinin dünya klasmanında da derece olduğunu ifade etti.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Ziyarette başarılı sporcularla sohbet eden Başkan Sandal, “Bayraklı’nın adını yurt dışında başarıyla temsil eden tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz. Son günlerde tekvando, yüzme gibi branşlarda da önemli dereceler elde ettik. Bayraklı’da sporun özel bir yeri var ve bu doğrultuda gençlerimizin başarısı bizi çok mutlu ediyor. Onların kötü alışkanlıklardan uzak kalıp, spor alanında derece yaptıklarını görmek çok daha anlamlı bizim için. Başarılarınız göğsümüzü kabartıyor. Emekleriniz, performanslarınız için teşekkür ederiz ve her zaman tüm sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu başarılar Bayraklı’daki tüm gençlerimize örnek teşkil ediyor. Pırıl pırıl gençlerimiz, imkan verildikçe neleri başarabileceğini gösteriyor. Bu imkanlarımız daha da düzeldikçe daha büyük başarılar elde edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONASINDA HEDEF: DERECE

Romanya’daki Dünya Şampiyonası’na katılmak üzere milli takımla bugün yola çıkan Bayraklı Belediyesi’nin Türkiye şampiyonu ve aynı zamanda Avrupa 3’üncüsü Miraç Saraç, “Bize bu imkanı sağlayan Başkanımız Serdar Sandal’a, kulüp başkanımız ve yöneticilerine, antrenörlerimize teşekkür ederim. Henüz yolun başındayız. Bayraklı’yı ve ülkemizi 23-26 Eylül tarihleri arasında Romanya’da düzenlenecek dünya şampiyonasında en iyi şekilde temsil edip, oradan da dereceyle dönmek istiyorum” dedi.

MİLLİ TAKIMA LOKOMOTİF OLMAK İSTİYORUZ

Bayraklı Belediyesi Güreş Takımı antrenörlerinden Fatih Ateş, "Bayraklı'daki çocuklar ve gençlerde inanılmaz bir potansiyel var. Başkanımız Serdar Sandal, kulüp başkanımız ve yetkililerimizin sağladığı imkanlarla biz de elimizden geleni yaparak Bayraklı'mıza, İzmir'imize, ülkemize madalyalar kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türk Milli Takımı'na lokomotif olmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Başkan Sandal, ziyaretin anısına başarılı sporculara ve antrenörlerine teşekkür plaketi takdim ederek, dünya şampiyonasında başarı diledi.