TEMA Vakfı İzmir Şubesi, Karşıyaka Fevzipaşa İlköğretim Okulu ve Bayraklı Pembe Köşk Anaokulu öğrencilerinin bir buçuk yıl önce fıstık tohumu olarak diktikleri çamlar fide oldu. Bayraklı Belediyesi de "Çocukların fidanları, geleceğin ormanları" projesine ev sahipliği yaparak Dünya Barış Anıtı'nda çocuklarla beraber fidan dikimi yaptı.

Çocuklar, Bayraklı Belediyesi ev sahipliğinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte Dünya Barış Anıtı çevresindeki  boş alanda ekim yaptılar. Küçük bir tohumken fidan olan ağaçları toprağa vermenin heyecanını yaşadılar.

Çocuklar gelecektir

Sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Hasan Karabağ, "Gerek ev sahipliği, gerekse proje mimarı olarak çocuklarımızın geleceğine katkı koymak bizim görevimiz. TEMA da tüm Türkiye'de yaptıklarıyla tanınan bir kuruluş. Doğa sevgisini çocuk yaşlarda aşılamak gerekir. TEMA'nın da yaptığı bu. Biz de böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Yağışları çekecek

TEMA Vakfı görevlileri, öğrencilere, ürettikleri fidelerin diktikleri yamaçlarda gelişerek birkaç yıl içinde oluşturacağı ağaçların, toprakların yağmur ve rüzgârla akıp gitmesini önleyeceği, yağışları buraya çekeceği, hava temizliğine katkıda bulunacakları, küresel ısınmaya karşı önlem de faydalarının olacağını anlattı. Öğrenciler de üzerinde künyeleri bulunan ağaçları periyodik zamanlarda aileleriyle birlikte ziyaret ederek bakımını yapacaklarının sözünü verdi.