Bayraklı Belediyesi, imarda yamanlar pazar yeri alanı içerisinde kalan kaçak düğün salonunu yıkmak için harekete geçti. Haftalar öncesinde kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılacağı bildirilen düğün salonu ile ilgili belediye ekipleri bugün işlem yaptı. Bölgede çevik kuvvet ekibi ve zabıta önlem aldı. 

775 sayılı gece kondu yasasının 18. maddesi gereğince işlem yapan ekiplere bir grup tarafından engellemeye çalıştı. Bu sırada provokatörlerin devreye girmesiyle çevik kuvvet polisine ve ekiplere taş ve sopalarla saldırıda bulunuldu. Saldırıda Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürü Abdulhakim Kaya fiziksel saldırıya maruz kaldı. Kafasına demir sandalye ile vurulan Kaya, kısa süreli baygınlık geçirdi. Kaya, hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

 
ARAÇLARA ZARAR VERDİLER, CAMLARINI KIRDILAR

Yıkımı engellemek isteyenler, belediye araçlarının camlarını kırdı. Araçlarda maddi zarar meydana geldi. Bayraklı Belediyesi yetkilileri, işletilen düğün salonun kaçak olduğunu belirterek, “Pazar yerinin bir bölümünde kaçak olarak düğün salonu işletiliyor. Bu durum yasalara aykırıdır. Yıkımla ilgili yürütmeyi durdurma kararını mahkeme kaldırmasıyla, yıkım gerçekleşti” açıklamasında bulundu.