Taşeron işçi yasasının TBMM'de kabul edilip yasalaşmasının ardından Bayraklı Belediyesi'nde taşeron firmaya bağlı olarak temizlik işlerinde çalışan yaklaşık 200 işçi de Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası'na üye oldu. Ancak geçen Şubat ayında 3, geçen hafta da 5 işçi işten çıkartıldı. Belediye İş Sendikası ve bir grup işçi, içten çıkarmaların arkasında Başkan Hasan Karabağ'ın olduğunu önesürdü.

BELEDİYE BAŞKANI RAKİP SENDİKAYA ÇAĞRI YAPTI


İşçi çıkarmalarla ilgili tartışmalar devam ettiği sırada Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın belediye birimlerinde örgütlenmesi için DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na çağrıda bulunması ve işçilere de bu yönde telkinlerde bulunması gerilimi arttırdı. İşten çıkartılan arkadaşlarına destek vermek isteyen işçiler, Doğançay'daki şantiye binası önde toplandıktan sonra, Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, henüz sendikaya üye olmayan diğer işçilerle konuşmak için aynı şantiyeye geldi. Bu duruma eylemdeki işçilerin tepki göstermesi üzerine, hem Karabağ'ın hem de diğer işçilerin olası bir arbede arasında kalmaması için TOMA'yla birlikte çevik kuvvet ekipleri şantiyeye gönderildi.

Yaşananlara tepki gösteren ve işten çıkartılan işçilerden Aysemin Memiş, sadece sendikalı oldukları için işten çıkartıldıklarını, belediye başkanının da sendikayı sendikaya, işçiyi işçiye kırdırmak istediğini söyledi. Hasan Karabağ şantiyede işçilerle görüşürken dışarıdaki protesto da devam etti.

Danışmanı aracılığıyla açıklama yapan Başkan Hasan Karabağ, "Ben sendikalaşmaya karşı değilim. Öyle olsa DİSK'e bağlı sendika gelip örgütlenmeye başlamaz. İşten çıkartılan içilerin muhatabı ben değilim Muhatap taşeron şirket" dedi.