Her geçen gün giderek zorlaşan yaşam şartlarında olanı, olmayanla buluşturan işlere köprü olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da ihtiyaç sahibi ailelerimiz olduğu gibi hayırsever vatandaşlarımız da var. Önceliği çocuklarımıza vererek elden ele olan yardımlaşmalarımız sürüyor" dedi. Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen giyim eşyası, ayakkabı ve yakacak gibi farklı türde yardımları kabul ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor. Önceliği çocuklara veren ekipler Bayraklı'da bulunan ilköğretim okulunda ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyerek ayakkabı yardımında bulunmaya başladı.


Proje giderek büyüyecek


"Elden ele projesi Bayraklı Halkı'nın kenetlenmesini sağlıyor" diyen Başkan Karabağ, "Belediye'nin kuruluşuyla birlikte birçok ev eşyası ve çeşitli kıyafetleri müdürlüğümüz kabul etmeye başlamıştı. Ev eşyaları gerekli tadilat işlemleri gördü. Kıyafetler gerekli temizlik ve terzi işlerinden geçirildi. Daha sonra bu eşyaları ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtmaya başladık. Çok iyi gibi görünen ekonomi ve kişi başına düşen milli gelirdeki adaletsiz dağılım yüzünden ailelerimizin durumu hiç de kolay değil. Bu ekonomik şartlardan yerel yönetimler olarak sorumlu olmasak da çevremizde yaşananlara kayıtsız kalamazdık. Bu amaçla çıktığımız yolda kendi olanaklarımızla yaptığımız yardımların yanı sıra vatandaşlarımızı da bu kampanyaya dahil etmek sevindirici oldu" dedi.


Dağıtıma Başkan da katıldı


Bayraklı'da yaşayan hayırsever vatandaşlar ve iş adamlardan alınan ayakkabıların öğrencilere dağıtımına Başkan Hasan Karabağ da katıldı. 80. Yıl METAŞ İlköğretim Okulu'nda yönetim tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere yeni ayakkabı ve çizmeleri hediye edildi. Başkan Karabağ'da öğrencilerle bir araya gelerek sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.