Sokak hayvanlarına verdiği destekle adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, can dostlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için Yamanlar’da bakım ve rehabilitasyon merkezi yapıyor. Kısa süre önce temeli atılan ve çalışmalarına hızla devam ettiği merkezin, önümüzdeki yılın hemen başında hizmete açılması planlanıyor.

SOKAK HAYVANLARI KAYIT ALTINA ALINACAK

Yaklaşık 600 bin liraya mal olacak projede idare binası, geçici bakım ve karantina binaları yer alacak. Merkezde, kedi ve köpekler kimliklendirilecek, kayıt altına alınacak, kısırlaştırılacak ve iyileşme dönemi sonrasında sağlıklarına kavuşan can dostlarımıza aşılamaları yapılıp, tekrar yaşam alanlarına bırakılacak. Sokaklarda hastalanan, yaralanan tüm can dostlarımız belediyenin veteriner hekimleri tarafından tedavileri gerçekleştirilecek, gerekirse cerrahi operasyonları yapılarak bu merkezde rehabilite edilecek.

KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, güzel bir projenin startını verdiklerini belirterek, “Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezimizi yeni yılın ilk ayında tamamlamayı planlıyoruz. Burada can dostlarımıza daha iyi hizmet vereceğiz. Belediye olarak hayvansever vatandaşlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Örneğin, yerel hayvan koruma görevlilerine eğitimler verdik. Bu projemizi yaparken de onların fikirlerini aldık. Belediye olarak kurulduğumuz günden bu yana can dostlarımızın yanındayız. Onların ihtiyaçlarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Sokak hayvanlarının burada rehabilite edilecek olması da gerçekten önemli. Projemiz ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.