Bayraklı Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı özel günlere sahip çıkmaya devam ediyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümünde 1923 kişi aynı anda zeybek oynayıp ardından da 1923 rakamını oluşturmuştu. Ülke genelinde ses getiren etkinlikler büyük beğeni kazanmıştı.

23 Nisan'a yeni organizasyon

Bayraklı Belediyesi şimdi de Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'da saat 18.00'da Smyrna Meydanı'nda dev bir organizasyon gerçekleştirecek. Çocuklar ilk olarak Sevgi Yolu'nda buluşacak. Buradan Smyrna Meydanı'na kadar bando eşliğinde yürüyecek. Tiyatro gösterisinin ardından Bayraklı'nın 23 mahallesinden gelen 1230 çocuk bir araya gelerek, 'Atam izindeyiz' yazısını oluşturacak. Gösterinin ardından da Model grubu bir konser verecek.

Provalar Semt evlerinde

Tamamı gönüllülerden oluşan çocuklar çalışmalarını Bayraklı Belediyesi'nin açtığı semt evlerinde sürdürüyor. Çocuklar, tiyatro oyunlarını 21 Nisan'da Yamanlar'daki Nazım Hikmet Alanı'nda, 22 Nisan'da ise bölge metro kafede sergileyecek.

Başkan daveti

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda unutulmayacak bir organizasyonun altına imza attıklarını belirterek, 'Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünde 1923 kişi ilk olarak zeybek oynadı ardından da 1923 rakamını oluşturdu. Bunu Smyrna Meydanı'na gelip ya da televizyonlarından izleyen herkesin gözleri yaşardı. Muhteşem bir gösteriydi. Atatürk'ün unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde bu etkinlik çok önemiydi. Şimdi de Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan'da dev bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Çocuklarımız bir araya gelerek, 'Atam izindeyiz' yazacaklar. Bu anlamda da önemli bir mesaj verecekler. Heyecanımız büyük. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Tüm hemşehrilerimizi 23 Nisan'da saat 18.00'da Smyrna Meydanı'na bekliyoruz' dedi.