Türkülerle, halaylarla, açılışı Bayraklı Engelliler Merkezi parkında yapılan törene Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, siyasi parti temsilcileri,  Erzurum Bayraklı Dernekleri başkanları, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her zaman yanınızdayız


Açılışta yaptığı konuşmada böylesine güzel bir organizasyonda Erzurumluları bir araya getirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, herkesi Erzurum tanıtım günlerine davet eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Göreve gelir gelmez yaptığımız ilk işlerden biri kız misafirhanesiydi ve adını da Erzurumlu milli kahramanımız "Nene Hatun" koyduk. Sonra Bir Erzurum gezimiz oldu. Daha sonra marifatname adlı eserin yazarı din ve bilim adamı İbrahim Hakkı Hazretleri gecesi düzenledik. Erzurum, kurtuluş savaşının başladığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk milletvekili olduğu, kurtuluş savaşının başladığı nokta olarak, Bayraklı'da yüzde 8'lik nüfusu kapsayan Erzurum'un Türkiye'ye bakış açısı her zaman Cumhuriyet, kurtuluş ve Atatürk sevdalısı olarak yansımıştır. Bu kapsamda da Erzurumluların her zaman yanında olduk. Bu açıdan yurtseverliğini iyi bildiğimiz Erzurumluların bakış açısının ülkemizde ihtiyaç duyulan kitle olduğuna inanıyoruz. Bize oy versin vermesin biz bu düşüncelerle Erzurum'un kültürünü, duygularını, vatanseverliğini Erzurumlulara sahip çıkarak yapacağız"diye konuştu. Kültürlerimizin unutulmaması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirten CHP izmir Milletvekili Hülya Güven ise, bu tür organizasyonların önemine değinerek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Açılışın ardından stantlar gezildi. Erzurumlu mahalli türkücü Serhat Ünal'ın mini konseriyle de halaylar çekilerek, Erzurum tanıtım günleri şenlik havasında ziyaretçilere açıldı.

İbrahim Erkal Bayraklı'ya geliyor

Bayraklı Belediyesi Engelliler merkezi parkında gerçekleştirilecek ve Pazar günü akşama kadar sürecek etkinlikler kapsamında birbirinden güzel aktivitelerin yanı sıra sevilen Türk Halk Müziği sanatçıları vatandaşlara müzik ziyafeti sunacak. Organizasyonun onur konuğu ise ünlü türkücü İbrahim Erkal olacak. Erkal, şenlik havasında geçecek Erzurum günlerinin kapanış etkinliğinde Şehit Ümit Boz Tesislerinde konser verecek. Bu kapsamında Engelliler Merkezi parkında söyleşiler, yöresel lezzetler standaları da kurulacak. 17 Kasım Pazar günü 18.00 daki kapanış gecesinde ise Erzurumun meşhur bar ekibi ile başlayacak program, folklör gösterisi ile Türk Halk Müziği sanatçıları Sertaç Ünal, İbrahim Güzelses, Mahmut Arı ve Şükran Çelik konserleriyle devam edecek. Gecenin finalinde ise İbrahim Erkal sahne alacak. Tüm etkinlikler ücretsiz olacak.