28 Şubat'a kadar bilgilendirilen esnafın cihazları bu tarih sonrasında tek tek denetimden geçecek. Böylece eksik veya fazla tartan aletler tespit edilip, ayarları yapılacak, bu işten hem esnaf hem de vatandaş karlı çıkacak.

Bayraklı Beldiye Başkanı Hasan Karabağ, ilçenin önemli ihtiyaçları arasında bulunan ve uzun yıllar belediye olan bir çok ilçede dahi bulunmayan bir projeyi daha hayata geçirdi.

Belediye bünyesinde kurulan ölçüler ve ayar birimi bundan böyle ilçe esnafının ölçü aletlerini denetleyerek, eksik veya fazla tartan aletlerin önüne geçecek. Böylece esnaf fazla tarttım, vatandaş da eksik aldım sorunu yaşamayacak. Belediyelerde bulundurulması gerekli önemli birimler arasında bulunan ölçüler ve ayarl birimi Bayraklı'da 28 Şubat tarihine kadar yapacağı duyurularla esnafın beyanda bulunmasını isteyecek. Dükkanları tek tek gezen birim memuru dağıttığı duyuru ile de esnafı bilgilendiriyor. Bayraklı Sevgiyolu'nda bulunan ölçüler ve ayar birimine yapılacak müracaatlar sonrası ise, esnaf ziyaretleri gerçekleştirilerek, ölçü aletleri denetlenecek. Konusunda uzman sağlık il müdürlüğünde eğitim aldıktan sonra sertifikalandırılan bir memur ile başlanan çalışmalar kapsamında Bayraklı'daki yaklaşık 3 bin 500 esnafın büyük çoğunluğu bilgilendirildi. Sanayi Bakanlığı'nca 50 kg'ye kadar 15 TL, 50 ve üzerindeki ölçü aletleri için de 25 TL harç ücreti alınan denetimler çerçevesinde harcın ödenmemesi durumunda ise, bin 464 TL para cezası uygulanacak. Bundan sonra eksik veya fazla tartma döneminin sona erdiğini böylece hem esnafın hem de vatandaşın korunduğunu dile getiren yetkililer, bu çalışmanın bir çok belediyeye örnek olması gerektiğini belirtti.