Bayraklı Belediyesi ve Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası arasında 95 işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına yüzde 35 zam yapıldı. En düşük işçi yevmiyesi 72 TL'den 98 TL'ye çıkarken, işçilere senede 5 defa olmak üzere 630 TL erzak yardımı yapılacak. 450 ve 750 TL olarak senede iki defa giyim yardımını yapılacak.  Yeni sözleşmede ağır işler risk primi tüm işçileri Kapsayacak şekilde tasarlandı. İşçilere senede bir defaya mahsus olmak üzere 265 TL risk primi verilmesi de sözleşmede yer aldı.
Ayrıca işçilerin okuyan çocukları için de okulların açılışında ilköğretim seviyesindeki çocuklar için 550 TL, lise için 750 TL, üniversite öğrencileri için de 1200 TL ödeme yapılacak.

Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Başkan Yardımcısı Bahar Erdican, Belediye İş Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol, Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Ali Çelenk, Belediye İş Sendikası İzmir 4 Nolu Şube Başkanı Cemal Küpeli, sendika görevlileri ve işçiler katıldı.

Her zaman emeğin yanındayız

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "İleri demokrasi söylemleriyle 1980 öncesi 3 milyonun üzerinde olan sendikalı işçi sayısı bugün 650 bine düşmüş durumda. Türkiye sendikasızlaştırılmaya doğru gidiyor. Biz İzmirli belediyeler olarak emeğin her zaman yanındayız. Emeğe gereken değeri vermek bizim görevimizdir. Bu yüzden belediyenize ve işinize sahip çıkın. 'Biz gidersek ne olur'u bizim olmadığımız belediyelere bakın görürsünüz. Toplu sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'ye örnek olsun


Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol, sözleşme için Başkan Karabağ'a teşek ederken, "İzmir demokrasinin mihenk taşıdır. İzmir'de işçinin demokrasi ve ekonomik hakları saygı görüyor. Bu davranışın tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.
İşçilerin haklarının yok sayıldığı bir dönem içinde olduklarına dikkat çeken Şükrü Erol, "İktidar tarafından yapılan tüm yasama çalışmalarında işçiye verilen bir şey yok. Örgütlü şekilde bu duruma karşı mücadele etmeliyiz" şeklinde konuştu.