Vatandaş şikayetlerine en hızlı şekilde cevap verdiklerini kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kaçak yapı, ruhsatsız işyerleri için kanunun bize verdiği yetkiyle işlem yapıyoruz. Daha güzel bir Bayraklı için çalışıyoruz” dedi.

4 işyeri yıkıldı

Bayraklı Manas Bulvarı üzerinde kaçak yapı ve ruhsatsız işyeri şikayeti alan Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri söz konusu alan üzerinde çalışma yaptı. Bunun üzerine parsel üzerinde bulunan 1 oto tamir bakım, 1 oto yıkama ve 2 düğün salonu için 3194 sayılı imar kanununun 32. Maddesine göre yıkım kararı alındı. Bölgede bulunan 1 aile çay bahçesi için de yargı kararı bekleniyor. 

Yıkım ortaklaşa gerçekleştirildi


Yapı Kontrol Müdürlüğü ilgili kararın tebliğ edilmesinden sonra verilen sürenin sonunda yıkım için sabah saatlerinde bölgeye gitti. Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla yıkım gerçekleştirildi. Yıkım çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla işyerlerindeki çalışanlar da katıldı. Ayrıca bu işyerlerine toplam 72 bin 816 TL ceza kesildi.

Kaçak yapıya geçit yok


Bayraklı’da gecekondu ve kaçak yapıya göreve geldikleri günden bu yana savaş açtıklarını getiren Başkan Hasan Karabağ, “Gerek Bayraklı Belediyesi görevlilerinin tespiti gerekse halkımızdan gelen şikayetleri büyük bir titizlikle inceliyoruz. Kanunun bize verdiği haklarla gerekli işlemleri gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın da kaçak yapı ve ruhsatsız işyerlerine karşı olan duyarlılığı bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.