800, 1200 ve 1500 metrelik yarışlarda 10-11, 12-13, 14-15-16 yaş kategorilerine ayrılan sporcular 3 dalda toplam dokuz ödül için kıyasıya yarıştı.
Bayraklı Meles Çayının önünde toplanan 300 sporcu verilen startla yarışa başladı. Yarış finiş yeri ise yine bayraklı Havuz Düğün Salonun önü oldu. Bayraklı'da ilki düzenlenen 23 Nisan Çocuk koşusunu vatandaşlar ilgiyle izledi. 23 Nisan Çocuk Koşusundan sonra farklı türde oyunların sergilendiği yarışmalarda çocuklar doyasıya yarışma heyecanına kapılırken izleyenler gösteriden ve oyunlardan memnun kaldı.

Koşuda ilk üçe girenlere çeşitli hediyeler verildi. Dereceye giren çocuklara ise ödüllerini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ takdim etti. Birinci gelen sporcu ayakkabı ve 3 aylık ücretsiz yüzme kursu, ikinci ve üçüncüye ise 3 aylık ücretsiz yüzme kursu eğitimi kazandı. Yarışmaya katılan tüm sporculara Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği birer sertifika verdi.

23 Nisan koşusu ve diğer organizasyonları takip eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ''Bayraklı'nın çeşitli mahallerinde bir araya gelen 300 yakın sporcu bugün kıyasıya yarıştı. Yarışmada dereceye girenleri kutluyorum. Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramının kabul edildiği tarihte Türkiye Büyük Meclisinin açılışı yapıldı. Tarihimize ve çocuklarımıza her zaman sahip çıkacağız. Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız be yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Tüm gün süren spor organizasyonlarının ardından akşam da Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı'nda tamamını çocukların hazırladığı etkinlik sahne aldı. Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü resim kursiyerlerinin eserlerinin açılışıyla başlayan gecede Başkan Karabağ çocukları yine yalnız bırakmadı. Tüm gününü çocuklara ayıran Karabağ genç ve yetenekli ressam adaylarıyla eserleri başında sohbet etmeyi ihmal etmedi.

Yılın annesi seçildi

Resim sergisinin ardından ise tamamı Kültür Müdürlüğü kursiyerlerinin oluşturduğu şölen gibi geceye geçildi. Bale kursuna giden miniklerin gösterileriyle başlayan gece anlamlı bir ödüle de sahne oldu. Nafiz Gürman Mahallesi'nde bulunan İhsan Alyanak Kültür Merkezi'nde bale kursu alan 6 yaşındaki kızı Rüya Yamak'ı engelli olmasına rağmen kar kış demeden götürüp getiren anne Ebru Yamak yılın annesi seçildi. Ödülünü Başkan Karabağ'ın elinden alan anne Ebru Yamak duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Drama kursu öğrencileri ritim gösterileriyle salonu coştururken halk oyunu ekibi balkan danslarıyla izleyenleri büyüledi. Gitar kursu öğrencileri hem çalıp hem söylerken Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu ise geceye damgasını vurdu. Tüm çocuklarla birlikte sahneye çıkan Başkan Karabağ gecede emeği geçen tüm eğitmenlere çiçek takdim etti. Gece hep bir ağızdan söylenen 10. yıl marşı ile son buldu.