Eğitim uzmanı Cavit Durna tarafından verilen eğitimde yangın öncesi alınması gereken tedbirler, sırasında ve sonrasında yapılacaklar görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı. Konuyla ilgili desteklerinin süreceğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu tür eğitim seminerleri belediye birimlerinde de dâhil olmak üzere devam edecek” dedi.

Bayraklı Belediyesi Nene Hatun Kız Misafirhanesi’nde uygulamalı yangın eğitimi verildi. Yangın türleri ve bu konuda yapılması gerekenler konusunda bilgilendirilen öğrenciler yangından en az hasarla kurtulmanın püf noktalarını öğrendi. Kısa film gösterileriyle desteklenen eğitim programında ayrıca yangın tatbikatı da gerçekleştirildi. Öğrencilerin haberi olmadan basılan yangın alarmı ile kendilerini dışarı atan öğrenciler, misafirhane önünde yangın tüpü kullanarak, ateş söndürdü. Eğitim toplantısında olası yangından en az hasarla kurtulabilmek için yapılması gerekenler maddeler halinde anlatılırken, yangında ilk işlemin, eğer ortamda varsa yangın butonuna basmak, elektrik ya da doğal gaz vanalarını kapatarak, itfaiyeye haber vermek olduğu ifade edildi. Yangında yardımlaşmanın önemine değinilirken, öğrencilere yangın söndürme cihazları ve kullanımları da öğretildi.

Eğitimler sürecek

Yangın anında yapılması gerekenler konusunda tüm vatandaşların bilinçli olması gerektiğini belirten ve bu anlamda belediye birimlerinde de eğitimler düzenlendiğine dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, insan hayatının her şeyden önemli olduğunu belirterek, uygulamalı eğitim seminerlerinin devam edeceğini kaydetti.