Gün boyu Bayraklı’nın ana arterleri olmak üzere devriye gezen ekipler engelli rampaları önü ile kaldırımlara park eden araçları affetmiyor. Hurda araç ile tehlikeli madde taşıyan araçlar da ekiplerden nasibini alıyor.

Vatandaşlardan gelen şikâyet telefonları ve günlük devriye gezileri sırasında Bayraklı İlçe sınırları içerisinde görev yapan Zabıta trafik ekipleri yetkileri dâhilinde trafik cezası yazıyor. Kaldırımların sonunda engelli vatandaşlar için yapılan rampaların önüne park eden araçlar ile kaldırımlara park ederek yaya trafiğini engelleyen araçlara belediye zabıta yönetmeliğinin 11. maddesinin e fıkrası ve Bayraklı Belediyesi emir ve yasakları uygulama yönetmeliğinin 27. maddesi gereği 189 TL para cezası kesildi.

Bayraklı sınırları içinde etkin olarak görev yapan Zabıta trafik ekibinin görevleri bununla da sınırlı değil. Ekipler, 5326 sayılı kabahatler kanunun 41. Maddesi gereği kullanılmaz durumdaki hurda araçları kamu alanı ve sair yerlere bırakanlar, 5326 sayılı kabahatler kanunun 38. Maddesi gereği satış amaçlı araçların kamu alanını izinsiz işgal etmesi gereği 91 TL para cezası ile belediye zabıta yönetmeliğinin 11. maddesinin e fıkrası ve Bayraklı Belediyesi emir ve yasakları uygulama yönetmeliğinin 23. maddesi gereği tehlikeli madde taşıyan araçlar ile iş makinelerinin meskûn mahalde park etmelerinden dolayı 189 TL idari para cezası uyguluyor.