Burada hocalardan eğitim alan zihinsel engelliler buz pateni yapıp doyasıya eğlendi. Gençler gösterdikleri cesaret ve katılımlarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından katılım belgesi ve madalya ile ödüllendirildi.

Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi tarafından Aşık Veysel Rekreasyon alanında yer alan buz pistinde eğitimlere başlayan zihinsel engelli vatandaşlar, uzman eğitmenler eşliğinde ilk olarak kondisyon aletlerinde çalıştı. Kültür fizik, yürüyüş bandı, dengede durma gibi eğitimlerin ardından hayatlarında ilk defa buz pistine çıkmanın sevincini yaşayan zihinsel engelli gençler, buz pistinde küçük figürler sergiledi.

Zihinsel engelli gençler onlar için engelin olmadığını bir kez daha gösterdi. Gençler, buz pistinde sergiledikleri performans gösterdikleri cesaret ve katılımlarından dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından katılım belgesi ve madalya ile ödüllendirildi.

'Onların yanındayız'

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'da engelleri tek tek kaldırdıklarını belirterek, "Engelliler Merkezimiz engelli kardeşlerimiz için farklı projeler gerçekleştiriyor. Onları evlerinden alıp sosyal hayatın içerisine katıyoruz. Daha önce zihinsel engelli gençlerimiz bir gösteri yapmıştı. Onların yüzlerinin gülmesi, mutlu olması için çalışıyoruz" dedi.