Özel günlerde farklı renkler
Dünya Barış Anıtı tamamlandıktan sonra ilk olarak yılbaşında görücüye çıkacak. 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim gibi önemli günlerde bilgisayar programı ile idare edilecek olan ışıklar günün anlam ve önemine göre ışıklandırılacak.

Çalışmalar başladı
İlk olarak Dünya Barış Anıtı'nın küresi üzerinde temizlik çalışmaları başlandı. 780 adet 3 vatlık dot armatür küre üzerine vinç yardımıyla yerleştirilecek. Elektrik tesisatının ardından güvenlik tedbirleri için çalışma başlatılacak. Vatandaşlar kendileri için alınan güvenlik tedbirlerinin ardından Barış Anıtı'na asansör yardımıyla çıkarak doyumsuz İzmir manzarasını seyretmenin keyfini yaşayacak. 

Tüm İzmir'den görülecek
Çalışmaları yerinde inceleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Tesis bittiğinde ışık oyunlarıyla tüm İzmir'den görülebilecek. Anıt özel günlerde bilgisayar programıyla farklı temalara sahne olacak. Güvenlik tedbirlerini de tamamladıktan sonra vatandaşlarımız asansörle yukarı çıkıp İzmir'i seyredebilecekler. Aileler ve onların misafirleri için Restaurant ve kafeteryaları ile Dünya Barış Anıtını farklı bir alternatif olarak sunmaya çalışıyoruz" dedi.