Mevcutlarla birlikte hayata geçirilecek 10 semt merkezi ile birlikte sayıları 13'e ulaşacak bu noktalar, vatandaşın pek çok beklenti ve sorununu yerinde çözecek

Hazırlıklarda sona gelinen semt evlerini tek tek gezerek yetkili müdürlerden bilgi alan Başkan Hasan Karabağ, "Var olan 3 semt merkezinin yanına 10 semt merkezi daha açıyoruz. Vatandaşlarımızın taziyelerini ağırlayabilecekleri, kadınların el işi dikiş nakış kursu dersi alabileceği, koyacağımız vezneler ile birtakım vergilerini Bayraklı Merkezi'ne girmeden ödeyebilecekleri çok amaçlı 10 semt evini kısa süre içinde peş peşe açılışlarla hizmete sokacağız" dedi.

Onur, Cengizhan ve Doğançay Mahallesin'de bulunan Semt Merkezlerinin yanına Refik Şevket İnce, Gümüşpala, Nafiz Gürman, Çay, Cengizhan ve Mansuroğlu Mahallesi'ne bir, Fuat Edip Baksı ve Manavkuyu'ya ikişer yeni Semt Merkezi açılacak.


Aile ve kadına özel projeler


Semt Merkezleri ile Belediye ve halk arasında sosyal, kültürel, ekonomik ve eğitsel  köprü görevini yerinde ve kısa sürede sağlayacaklarını belirten Başkan Karabağ; "Merkezlerimiz; kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerde bulunacak. Semt Merkezlerinde kadınlara yönelik meslek edindirme ve beceri kurslarından, gençlere yönelik eğitimlere pek çok etkinlik düzenlenecek. Aile içi şiddetten, aile planlamasına kadar pek çok alanda psikolojik ve hukuksal eğitim destekleri yaratacağız. Vatandaşlarımız, belediyenin sosyal-kültürel faaliyetlerinin bilgilerine buralardan ulaşabilecek" diye konuştu.

Ayrıca Semt Merkezleri, mahallelerin yol, temizlik, çevre düzeni gibi sorunlarına çözüm bulmak için başvuruları kabul edecek, yardıma muhtaç ailelerin taleplerini alacak.


Bayraklı halkı için büyük ihtiyaçtı


Semt Merkezleri projesiyle halkın belediyeye daha yakın olacağının altını çizen Başkan Karabağ, "Bu merkezlerde çalışanlarımız ve halkımız iç içe olacak. İyi-kötü günlerinde onların yanında olacağız. Dert dinleyip çözüm arayacağız. Halkımızın bu merkezlerde alacakları eğitim ve katılacakları etkinliklerle üreten, sorgulayan bireyler, yurttaşlar olmalarının önünü açmayı hedefliyoruz. Dağınık bir alanda olan ilçemizin sorunları da oldukça fazla. Bu merkezler, halkın belediyesine çok daha hızlı ulaşmasının da yolunu açmış olacak. Bir hafta on gün içinde vatandaşlar merkezlerimizden yararlanmaya başlayabilecek" dedi.