Bayram ziyaretlerini tamamlayan vatandaşlar, keyifli bir gezi için 125 türden yaklaşık bin 500 hayvanın bulunduğu doğal yaşam parkını tercih etti. Park, bayramı kent merkezinde geçiren İzmirlilerin yanı sıra, hayvanları görmek için il dışından gelenlerle doldu.

Genellikle çocuklu ailelerin gezdiği parkta en fazla ilgiyi Türkiye'de doğan ilk fil olan İzmir ve kardeşi Deniz gördü. İzmir, 4 yaşında olmasına rağmen 2 tonluk ağırlığıyla, henüz 1 yılını bile doldurmamış Deniz ise sevimli hareketleriyle dikkati çekti.

Tropik merkezdeki kırmızı kuyruklu boğa yılanı ise hem çocuklara hem yetişkinlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Cesaretini toplayabilenler, ziyaretçilerin daha yakından görmesi için bakıcısının boynunda dışarı çıkarılan 24 yaşındaki "Ahu" adlı yılana dokundu.

İzmir'e 2 yıl önce taşındıklarını anlatan Mesut Kızılırmak yaptığı açıklamada, daha önce adını duyduklarını parkı uzun zamandır merak ettiklerini, büyüklerle bayramlaştıktan sonra çocuklarına eğlenceli bir gün yaşatmak için doğal yaşam parkına geldiklerini söyledi. Kızılırmak, parktan çok memnun kaldıklarını ifade ederek, "Çocuklar çok merak etmişti" dedi.

Kızı Sevgi Kızılırmak (11) ise daha önce görmediği hayvanları burada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, en çok aslanları merak ettiğini, parkta güzel bir bayram geçirdiğini belirtti.

İsmet Örs, parkı görmek için eşi ve iki çocuğuyla Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden geldiğini kaydetti. Örs, "Geçen hafta ağabeyim gelmişti, o güzel olduğunu söyledi. Kızıma da sözüm vardı.  Aile ziyaretlerinde sonra çıktık geldik" diye konuştu.

Kızı 9 yaşındaki Dilara Nur Örs ise daha önce görmediği birçok hayvanı park sayesinde gördüğünü anlatarak, mutlu bir bayram yaşadığını belirtti.

20 bin civarına ziyaretçi bekleniyor

İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Şahin Afşin de 425 dönümlük alana kurulu parkta yaban hayvanlarının doğada yaşadıkları ortamlarının aynısının oluşturulduğunu vurguladı. Bayramda Konya, Adana, Afyon gibi çeşitli illerden ziyaretçiler ağırladıklarının altını çizen Afşin, "Bu yıl 3 günlük bayram süresinde 15-20 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. Her yaştan ziyaretçiler geliyor ama ağırlıklı olarak çocukların tercih ettiğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.