Esnafın isteği üzerine pasajın aydınlatma sorununun da çözümlenmesi için girişimlerde bulunacağını hatırlatan Başkan Tartan, uygunsuz kullanımların önüne geçmek için girişlere kapı yapma sözü verdi.

Tarihi yapının zarar görmeden, orijinalini bozmadan daha modern ve İzmir'e yakışır hale getirileceğini ifade eden Başkan Tartan, gücü ölçüsünde her zaman esnafın arkasında olduğunu belirtti. Başkan Tartan, 'Gülen Konak' felsefesiyle kente hoşgörüyü, güler yüzü getirdiğine inandığını kaydederek, "Ben hiçbir zaman katı bir yönetim anlayışını benimsemedim. Yönetici gücüyle değil; sevgisi, hoş görüsü ve varlığı ile o kente damgasını vurur. Kent yöneticisi korku salmak yerine hizmetlerini yaygınlaştırarak vatandaşına ulaşmalı" dedi.

Başkan Tartan, yol ve kaldırım yapımı için alınan katkı payını kaldırdığı için teşekkür eden esnafa, "Temizlik, yol, eğitim, altyapı, sağlık gibi temel ihtiyaçlar devletin işidir. Bazı hizmetlerin topluma hizmet olarak sunulması lazım. Ben halka hizmeti ekonomik yerel yönetim anlayışıyla, doğru değerlendirerek, tasarrufa yönelerek ve gerçek anlamda kaynaklar yaratarak sağlıyorum. Üç buçuk yıldır halka hizmet anlayışı ile 'Önce İnsan' felsefesiyle hareket etik. 2013 yılında da vatandaşımıza en güzel şekilde hizmet vereceğiz" diye konuştu.