Nihal Işık- Dr. Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde santral görevlisi olarak çalışan Mevlüt Genç ve Berrin Sağlam tarafından hastane santralini arayanların ilginç soruları, istekleri kayıt altına alınıyor. Günde yüzlerce kişi hastane santralini arıyor. Bu telefonlara cevap veren görevliler bazen öyle telefonlarla karşılaşıyorlar ki, nasıl durumu anlatacaklarını şaşırıyorlar. Dr. Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de çalışan 2 santral görevlisi ilginç telefonlarla çok sık karşılaşınca, bu görüşmeleri kayıt altına alalım demişler ve ortaya birbirinden komik ve ilginç konuşmaların bulunduğu bir dosya çıkmış.

Rahmetli ile görüşmek istiyorlar


10 yıldır santral görevlisi olarak çalışan Mevlüt Genç, başlarından geçen olayları anlatırken kendilerinin de çok güldüğünü, arayan kişinin ne demek istediklerini anladıklarını ama yanlış olmasına rağmen ısrarla söylediklerini yapmalarını istediklerini söyledi. Genç, 'ben Dr. Behçet Uz ile görüşeceğim' diyorlar. 'Dr. Behçet Uz rahmetli oldu, hastanemizin adı böyle' diye açıklama yapıyorum. 'Beni Behçet Uz'a yönlendirdiler, Behçet bey nasıl orada olmaz' diye cevap veriyorlar, bana inanmıyorlar. Çok sık bu tarz ilginç görüşmeler yapıyoruz" dedi. Berrin Sağlam ise, "Şehir dışından arayanlar bu hastanenin sadece Behçet hastalığını tedavi eden bir hastane olduğunu sanıyorlar. Her arayan kişiyi sabırla dinliyorum. Benim görevim burada arayan herkesi doğru yönlendirmek. Doğru, detaylı açıklamayı kendilerine yapıyorum" diye konuştu.


Kan döneriyim, beni bağlar mısınız?

Dr. Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen ilginç telefonları not eden santral görevlileri kendilerine bir dosya oluşturmuş. İşte bu dosyadaki en ilginç telefon görüşmelerinden bazıları:

Kan döneriyim, beni bağlar mısınız? (Donörüyüm)
Çocuğumun şeyi kesilecek, kesiyor musunuz? –Neyi efendim? –Şeyi, çüküsü
Cariye polikliniğini bağlar mısınız? (Cerrahi)
Radyatör bölümünden sekreteri bağlar mısınız? (Radyoloji)
Ben Dr. Behçet Uz'un yakınıyım. Kendisi ile görüşmek istiyorum.
Doktora ulaşamadım, hemşire istasyonunu bağlar mısınız?
Bebeğimin gözü 9 aylık. Göz bölümü var mı, getireyim mi? (Bebek 9 aylık)
İki haşlanmış çocuk var, haşlanmış patatesleri onlar yiyecek. (Mama mutfağı)
Çocuğumu taze bölüme yatırdım, ulaşamıyorum (Yeni doğan bölümü)
Çocuk kesim yeriniz var mı? (Sünnet)