Arçelik A.Ş.'nin lider markası Beko'nun, Milli Eğitim Bakanlığı, İzmir Valiliği, Gençlik Spor İl Başkanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun katkılarıyla İzmir Satranç Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde bu yıl onuncusunu düzenlediği 'Beko Satranç Şöleni 2011' 28-29 Mayıs tarihlerinde İzmir Fuarı'nda gerçekleştirildi. 1/B numaralı holde düzenlenen turnuvada toplam 135 öğrenciye madalya verildi.

Yarışmaya Antalya, Mersin, Muğla, Denizli, Bursa, İstanbul, Ankara, Aydın, Samsun, Hopa-Artvin, Manisa, Kırıkkale, Afyon, Sakarya, Lefkoşe, Magosa-Kıbrıs, Konya, Balıkesir il ve ilçelerinden 352 okul katıldı. Genç satrançseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve yaklaşık 2000 öğrencinin yer aldığı turnuvada; "İlköğretim Küçükler" (İlköğretim 1-5. sınıflar) kategorisinde 132 okul, "İlköğretim Yıldızlar" (İlköğretim 6-8. sınıflar) kategorisinde 120 okul, "Lise-Gençler" (Hazırlık, 1-2-3-4.sınıflar) kategorisinde 98 okul katıldı. 4+1 öğrenciden oluşan okul takımlarının yarıştığı müsabakalar sonucu 15 okula da kupa verildi.

Hediyeleri dizüstü bilgisayar

Yarışmada "İlköğretim Küçükler"de Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu, "İlköğretim Yıldızlarda Özel Doruk İlköğretim Okulu ve "Lise Gençler"de İzmir Atatürk Lisesi birinci oldu.

Görkemli bir ödül töreniyle son bulan turnuvada, takım ve masa derecesi yapan okul ve öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi. Takdim edilen kupa ve madalyaların yanı sıra, her kategoride dereceye giren okullara ve sporculara Grundig marka dizüstü bilgisayardan Beko marka buzdolabına, Grundig medya oynatıcıdan alarm saatli radyoya kadar birçok ürün hediye edildi. Turnuvaya katılan tüm öğrencilere Beko T-shirt, ayrıca tüm okullara da 'Katılım ve Teşekkür Belgesi' verildi.