Belçika ile İzmir arasında ticari ilişkileri geliştirmek üzere bir heyetle birlikte İzmir’de bulunan Belçika Flaman Bölgesi Başbakanı Kris Peeters, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte ve Belçika Fahri Konsolosu Nezih Öztüre ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu ve özellikle İzmir’in kendileri için son derece özel olduğunu belirten Belçika Flaman Bölgesi Başbakanı Kris Peeters, İzmir’de çok sayıda Belçika firması olduğuna ve Belçika vatandaşlarının tatil için İzmir’i tercih etmesine dikkat çekerek, “İzmir’de işadamlarıyla birlikte toplantılar yapıyoruz. Türkiye ve İzmir ile ülkemiz arasındaki ticari, ekonomik, turistik ilişkileri güçlendirecek bilgilerle buradan ülkeme döneceğim. Bölgemizde Türk filmleri ve mutfağının yer alacağı bir hafta düzenleyeceğiz. Türkiye’nin zenginlikleri konusunda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” diye konuştu. Peeters, EXPO 2020 için “Herkes için Sağlık” temasının özellikle sağlık turizmine ve sağlık yatırımlarına büyük ilgi duyan Flaman bölgesi için çok önemli olduğunu ve EXPO 2020’de İzmir’i desteklediklerini söyledi.
Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da konuk Başbakan’a İzmir’de yatırım olanaklarına ilişkin bilgi verdi. Belçikalılar’ın SPA turizmine ilgisi nedeniyle kentte sağlık turizmi alanında yapılacak yatırımlarla ilişkin detaylı bilgi de veren Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentin kültür- sanat, sağlık, turizm - hizmet, fuarlar ve kongreler alanında  ve topyekün kalkınması için çalıştıklarını kaydetti.

EXPO 2020’ye sağlık teması ile katıldıklarını ve İnciraltı’nı sağlık kampusü olarak planladıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bütünşehir Yasası” ile yakından ilgilenen Peeters’a tasarının detayları hakkında kapsamlı bilgi sundu.