İzmir'in Menemen ilçesinde belediye binası soyuldu. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in de odasının bulunduğu binada, tahsilat servisindeki çelik kasayı oksijen kaynağıyla açarak 200 bin liranın üzerinde olduğu tahmin edilen para ve çekleri alarak kayıplara karıştı. Kasada bulunan değerli evrakların da çalındığı soygun, sabah 08.00'da işe gelen çalışanlar tarafından farkedildi. Kasada, vatandaşlardan toplanan vergilerin yanı sıra, diğer gelirlerin de bulunduğu öğrenilirken, belediye binasında güvenlik görevlisi bulunmadığı kaydedildi.

Güvenlik yoktu

Şehit Kemal Caddesi'ndeki Menemen Belediyesi binasına gelen çalışanlar, birinci kattaki tahsilat servisine çıkınca belediyenin tüm gelirinin toplandığı servisteki çelik kasanın, oksijen kaynağıyla parçalandığını farketti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede, hırsız ya da hırsızların, binanın arkasındaki Emlak Servisi'nin penceresini zorlayarak içeri girdiklerini, yaklaşık 45 dakika uğraşarak kasayı açtıklarını belirledi. Belediyenin arka tarafında güvenlik kamerası bulunmadığı öğrenilirken, hırsızlığın Cuma günü mesai bitiminden, Pazartesi mesai başlangıcına kadar olan herhangi bir zaman diliminde yapıldığının sanıldığı bildirildi. Kasada, yaklaşık 200 bin lira değerinde para ve çekler bulunduğu tahmin edilirken, miktarın tam olarak tespit edilebilmesi için sayıma başlandı. İncelemeler sırasında hırsıza ait olduğu sanılan bir de ayak izi bulundu. Tüm delillerin titizlikle kriminal laboratuvarda inceleneceği, hırsız ya da hırsızların yakalanması için geniş çaplı araştırmanın başlatıldığı söylendi.

Vatandaşın parası çalındı

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şahin, binada haftasonları güvenlik görevlisi bulunmadığını, kısa sürede güvenlik kamerası taktıracaklarını, hırsızlığın şokunu yaşadıklarını belirtti. Şahin, "Binamız çok eski bir bina. Projemizi hazırlayıp yenileme çalışmalarına başlayacağımız sırada bu üzücü olay meydana geldi. Hırsızların ne zaman içeri girdikleri henüz kesin değil. Bu konuda araştırma sürüyor. Ne kadar miktarın çalındığı da sayım sonrası ortaya çıkacak. Gerçekten çok üzgünüz. Çalınan, belediyenin ya da benim değil, vatandaşın parasıdır. Vatandaşına bunu yapanların yakalanıp bir an önce adalet önüne çıkarılmasını temenni ediyorum" dedi. Şahin, idari soruşturma da başlatacaklarını kaydetti.