Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik olarak geçen 22 Kasım'da düzenlenen polis operasyonu ve bürokratların gözaltına alınması, Belediye dergisine kapak değiştirtti. Siyah kapakla çıkan dergiye 'İşimiz İzmir gücümüz İzmir' başlığı atıldı. Siyah kapak, 'operasyonu protesto' olarak yorumlandı. Derginin iki ve üçüncü sayfalarında operasyon sonrası Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Torbalı'da yaptığı konuşmaya yer verildi. 'Kocaoğlu'ndan tarihi konuşma' başlığı ile yayınlanan yazıdan sonra, derginin diğer sayfalarında ise Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü projeler anlatıldı.

KOCAOĞLU'NUN İZMİRLİ'LERE MESAJI


Derginin arka kapağında ise Kocaoğlu'nun mesajı yer aldı. İzmirlilere seslenen Kocaoğlu zor ama çok zor günlerden geçtiklerini belirterek şöyle dedi:

"En yakın dostlarımız, yılladır kader birliği yaptığımız, yaşamı boyunca harama el uzatmamış mesai arkadaşlarımız, haksız suçlamalar ve asılsız iddialarla karşı karşıya bırakılıyor. Ne kadar üzülsek de adalete sığınmaktan başka çaremiz yok. İrademiz dışında işleyen bu zorlu süreci soğukkanlılıkla, metanetle takip etmek zorundayız. Sabırlı olacağız, çalışacağız. Onurumuzla, haysiyetimizle şerefimizle sadece ve sadece İzmirlilileri hizmet etmeye çalışıyoruz. Yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, rüşvet, yandaşına menfaat sağlama gibi şeyler bizim lügatımızda yazmaz. Hayatımız boyunca kursağımızdan haram lokma geçmedi, geçmeyecek. Alnımız açık yüzümüz pak. Bu en sıkıntılı günlerimizde en büyük tesellimiz ise siz değerli hemşehrilerimizden aldığımız büyük destek. Yaşadığımız tüm bu sıkıntılara rağmen en zor günlerimizde bizi yalnız bırakmayan, bize destek olan İzmirli hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlere layık olma adına geceli gündüzlü çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. İnançla, inatla ve şevkle, umudumuzun bittiği, gücümüzün tükendiği anlarda, 'En güzel günlerimiz, henüz yaşamadıklarımız' diyen ozanın dizelerini hatırlayarak yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bizim işimiz İzmir gücümüz İzmir."

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlere yönelik olarak geçen 22 Kasım'da gerçekleştirilen operasyon kapsamında 44 kişi gözaltına alınmış, 5'i sendika yöneticisi toplam 11 kişi tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.