Bu yıl 18'incisi düzenlenecek olan fuar için Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç başkanlığında, Bergama Kaymakamlığı, Bergama Ticaret Odası temsilcileri ile Bergama'daki turizm acenteleri ve turizm işletmecilerinin de katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, fuar organizasyonu ile ilgili yapılan önçalışmalar gözden geçirildi.
Birçok ülkenin ve kentin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen seyahat acentelerinin, otellerinin ve havayolu şirketlerinin de bulunduğu EMİTT Fuarı'nda Bergama Belediyesi de ilçenin tanıtımı amacıyla yerini alacak.

Bergama'nın Unesco Dünya Miras Listesi adaylığına vurgu yapılacak olan fuarda, ilçenin tarihi ve kültürel değerleri önplana çıkartılırken, Bergama ile özdeşleşmiş ürünler de sergilenecek.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki EMİTT sırasında Bergama'yı tanıtan bir sunum yapacak olan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e göre, yerli ve yabancı turistlerin bir araya geldiği turizm fuarları ilçedeki turizmi canlandırması ve turist sayısını arttırması bakımından çok önemli.
Gönenç, konuyla ilgili görüşlerini dile getirirken "Bergama ekonomisinin canlanması için turizm alanında çalışmalar yapılması büyük bir önem arz ediyor. İlçemizin geniş kitlelere tanıtılmasına katkıda bulunan turizm fuarlarının gelen turist sayısı üzerinde çok olumlu yansımaları olduğunu söyleyebiliriz. Bergama turizmini güçlendirecek en önemli unsurlardan biri de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmek. Bergama Belediyesi olarak çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Var olan potansiyelin UNESCO ve dünya tarafından da tescil edilmesiyle Bergama yakın gelecekte bir dünya markası olacak" dedi.