Turizm alanında dünyanın en büyük fuarlarından biri olarak gösterilen, yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının yer aldığı fuarda Bergama da zengin tarihi görsellerle donattığı standıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Dünyanın dört bir yanından turizmcilerin katıldığı EMITT'te Türkiye'den birçok il, ilçe ve belediyenin yanı sıra, pek çok  ülke,oteller ve seyahat acentaları da yerini aldı.

Fuarda katılımcılar yemek, dans, kıyafet gibi turizme yönelik etkinliklerini sergiliyorlar. Bergama Belediyesi de Bergama Kaymakamlığı, Bergama Ticaret Odası ve Bergamalı turizmcilerle birlikte 70 m2'lik alanda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Turizmin gelişme, sosyalleşme sahalarını içinde barındıran, insanlığın geleceğini kuracak sektörlerin başında yer aldığını vurgulayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama'nın turizm alanında tanıtılması oldukça önemli. Bergama'nın ekonomik anlamda önünü açacak en büyük projenin turizm alanında yapılacak çalışmalar olduğuna inanıyorum. Bu bağlamda Bergama'nın tanıtımı için çalışmalar yürütüyoruz. Bilindiği gibi Bergama UNESCO Dünya Miras Listesi'ne aday. Umuyorum Haziran ayında Dünya Mirası olarak tescil edilecek. Pek çok turizmci, yatırımcı ve tur operatörünün ziyaret ettiği standımız fuarda büyük ilgi çekiyor. Bu tür çalışmalar  Bergama'nın tarihsel ve kültürel misyonuna uygun olarak hak ettiği yeri bulmasına olanak sağlayacaktır" diye konuştu.

Fuarda Bergama sunumu

Fuar kapsamında Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Bergama'nın UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığını ve bu yönde yürütülen çalışmaları anlatan bir sunum yapacak. Geniş katılım beklenen sunumun ardından konuklara kokteyl verilecek.