Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, UNESCO'nun Dünya Mirası aday listesinde yer alan ilçenin Dünya Mirası Listesi'ne girebilmek için çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve bu sürecin mutlu sonla noktalanacağına inandığını söyledi.
Başkan Gönenç, Bergama'nın üç tek tanrılı dine ev sahipliği yaptığını ve dünya medeniyet tarihine çok sayıda ilk kazandırdığını dile getirdi. Türkiye'nin UNESCO'ya sunduğu Tentative Liste (Ön Liste)'de Bergama ile birlikte toplam 26 kültür varlığının Dünya Miras Listesi'ne girmek için beklediğini söyleyen Gönenç, "Roma ve Helen dönemi tapınaklarına, tiyatrolarına, su yollarının ve sağlık merkezlerinin en ünlülerine sahip bir başkent olan ve antik dönem sonrası yaşamın kesintisiz olarak devam ettiği Bergama'nın Dünya Miras Listesi'ne girmesi, listede yer alan arkeolojik varlıklara güç katacaktır" dedi.

Başkan Gönenç, "Antik Anadolu'nun incisi Bergama, Dünya Miras Kenti olmak için 2013 yılı başında UNESCO Dünya Miras Komisyonu'na başvuru yapmaya hazırlanıyor. Umuyorum ki bu çalışmalar Nisan 2011'de başlayan Tentative Liste Adaylığı sonrasında, kalıcı listeye girmekle sonuçlanacak. Bu süreçte özellikle Bergamalılar'ın, sivil toplum kuruluşlarının ve paydaşlarımızın katkıları bize güç veriyor. Dileğimiz bu çalışmaların kısa bir süre içinde sonuçlanması ve Bergama'da var olan potansiyelin UNESCO ve dünya  tarafından da tescil edilmesi. İnanıyorum ki Bergama yakın gelecekte bir dünya markası olacaktır" diye konuştu.