Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda organize edilen fuarda Bergama Belediyesi de kendi standıyla yer aldı. Yurtiçi ve yurtdışından turizm profesyonellerinin bir araya geldiği fuarda Türkiye’nin önde gelen seyahat acenteleri, oteller ve havayolu şirketlerinin yanı sıra çevre ülkelerden katılımcılar da yer aldı.

Bu yılki ana temasını UNESCO Dünya Mirası Listesi Adaylığı olarak belirleyen Bergama Belediyesi, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, adı kentle özdeşleşmiş yöresel lezzetleri de sergileme fırsatı buldu. Yerli ve yabancı turizmcilerin bir araya geldiği fuarda Bergama ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İzmir’in turizm sektörüne hareketlilik getiren ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlayan önemli bir organizasyon olan fuarda kentin zenginliklerinin ziyaretçilere tanıtıldığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, kent ekonomisinin canlanması için turizm alanında çalışmalar yapılmasının gerektiğine değindi. Başkanı Gönenç: “ Bergama’yı turizm fuarları aracılığıyla tanıtmaya çalışıyoruz. Bu yıl ki ana temamız; UNESCO adaylık süreci. UNESCO’nun dünya mirası adayıyız ve bu yöndeki çalışmalarımızı da yoğun bir şekilde yürütüyoruz. Yer aldığımız fuarlarda çalışmalarımızı katılımcılara anlatma imkânı yakalıyoruz” diye konuştu.

Gönenç, Bergama Belediyesi’nin Travel Turkey Fuarı’nın ardından 2013 Ocak ayında İstanbul’da düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMİTT’ e katılacağını ve benzer çalışmalar yürüteceğini de sözlerine ekledi.