İzmir İl Genel Meclisi ve Bergama Belediyesi'nin ortak çalışmalarıyla Türkiye'de bir ilk gerçekleştiriliyor. İlk defa İzmir'de uygulanmaya başlanan çalışmayla köylerin çöpleri toplanıyor.

"Şehirde ne varsa, köyde de o olacak" sloganıyla başlatılan çalışma kapsamında Türkiye'nin en fazla köyüne sahip ikinci ilçesi olan Bergama'da, köylerin çöpleri toplanacak. Köy çöplerinin toplanması için İl Genel Meclisi Başkanlığı'nca alınan 4 kamyon, 2 arazöz ve bin 115 çöp konteynırı Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan, Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, köy muhtarları ve vatandaşların katıldığı törenle Bergama Belediyesi'nde teslim edildi.

Ormana atılmayacak

İzmir İl Özel İdaresi'nin, Bergama'nın 114 köyünün çöplerinin toplanması için satın aldığı araçların yakıtları İl Özel İdaresi, şoför ve personeli Bergama Belediyesi tarafından temin edilecek. Toplanacak çöpler Bergama Belediyesi'nin yeni yaptığı çöp depolama alanında depolanacak. Bu sayede çevre köylerde doğaya bırakılan çöplerin yeraltı sularına karışmasının ve orman alanlarına atılıp yakılması sonucu çıkabilecek yangın tehlikesinin önüne geçilmiş olacak.

Çöp alanı hizmete girecek

Bergama Belediyesi ile İl Genel Meclisi arasında yapılan protokole göre yeni araçlar, köylerin çöplerinin doğaya bırakılmadan toplanmasına, vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşamalarına olanak sağlayacak.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Yeni çöp alanımız çok kısa bir süre içerisinde hizmete girecek ve köylerimizin çöpleri de çok kısa zamanda bu düzenli depo alanına alınacak. Yıllardır Bergama'nın kanayan yarası olan, Atatürk ve Fevzipaşa'da oturan vatandaşlarımızın büyük sıkıntısı bu sayede çözülmüş olacak. Yine atık su arıtma tesisimiz de tamamlandı. Sanıyorum ki haziran ayının sonlarına doğru atık su arıtma tesisimiz hizmete girmiş olacak. Böylece Bergama'nın hem çöplerini hem de atık sularını çevreye zarar vermeden bertaraf edeceğiz. Projenin geliştirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum proje hem çevre hem de Bergama için iyi bir örnek teşkil eder" dedi.